Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katarzyna22

jedzenie dla 6 miesięcznego dzieciaka

Polecane posty

Gość katarzyna22

Witam. Moja córeczka ma 6 miesięcy. Co jej mogę juz podawać do jedzenia? Może jakieś przepisy na obiadki. Jest na mm.

Gość gość
Jaka ona biedna taki syf jej dajesz mleko modyfikowane wyrób mlekopodobny. Fuj tak truc dziecko

Gość gość
Trochę złe forum sobie wybrałaś, tu szybciej pogadasz o wieśniakach co wystawiają buty na klatkę schodową i synowych obciągających teściom. Ale do rzeczy. Jesteś na mm czyli wprowadzanie stałych pokarmów rozumiem masz już za sobą (na mm od 4 mca się wprowadza). Więc zależy co już wprowadziłaś. Jeżeli chodzi o przepisy, to ja polecam na początek zupy. U nas się sprawdziły. W sumie to zależy od smaku dziecka. U nas najlepsze są dyniowa i pomidorowa. Na początku zupy robiłam tak, że gotowałam rosół z dużą ilością warzyw (seler, por, marchew, cebula) z mięsem. Jeżeli robiłam dyniową to piekłam dynię i miksowałam z rosołem, mięsem i warzywami. Powstaje taka zupa krem. Pomidorową robiłam z pomidorami, które trochę gotowałam jeszcze w rosole. I też blenderowałam. Moesz dać do tego drobny makaron, ryż.

Dziękuje za odpowiedz. Do tej pory była na sloiczkach bo nie chciała jeść obiadkow przygotowanych samemu ale muszę ja powoli przyzwyczajac do swoich wyrobów. Dziś ugotowalam jej rosolek z kartofelkiem może jej wkoncu posmakuje.

Gość wieseksmirdzoncy
Ja ci powiem co zrub wez zarrznij kore najlepiej kwokem po korczakah obskup tylko lba nie opcinaj. Wzuc do garka z wodo i ugotuj. Leb ma najwincyj witaminuw wienc pogryz go w sfoih ustah i daj dziecku.

Gość wiesieksmirdzoncy
Hcialas pomocy to marz i w czym problem ja tu pomagam jak umjem

Gość gość
Na tym forum siedzi nudzaca się durna gimnazjalistka, nie przejmuj się

Gość gość
Moja córka tez ma pól roku, jest na mm i podaję jej słoiczki, ale zupki tylko, myslę że tak zostawię. Słoiczkowych owoców nie chce, więc rozdrabniam jej owoce. Co do innych pokarmów to zjada biszkopty, czasem trochę jogurtu, kaszkę mannę (z mlekiem mm, gotową), kleiki ryżowe w mleku. Poszukaj na necie fajnych przepisów na zupki, tutaj wszytskie karmią wyłącznie piersią i korzystają z jedzenia od zaprzyjaźnionego rolnika więc sie nie przejmuj:D

Akurat jestem ze wsi także warzywa i mięso jest najzdrowsze :) próbuje ja właśnie przestawić na swoje obiadki bo jednak to SA koszty tych sloiczkow

Gość gość
Ja gotuje na parze marchew, pietruszkę, seler, por i indyka (pierś) i to miksuje. Ewentualnie robię brokuły z ziemniakami i mięsem albo inne tego typu mixy. Mój syn to uwielbia.