Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Belua

sklep intenetowy pytanie starszej pani

Polecane posty

Gość Belua

podpowiedzcie mi bo sama już nie wiem o co chodzi. chce cos kupic w sklepie internetowym - klikam w pole zapłac wybrałam swój bank , zalogowałam się w nim i pokazała mi się strona gdzie są dane przelewu ale odbiorcą nie jest dany sklep tylko Ecard - inney adres inny numer konta niż podaje sklep. Czy to jakieś oszustwo czy tak ma być?

Gość Belua
proszę was o pomoc

Gość gość
no to chyba wiadomo że jak inny numer konta to ktos w ciula robi

Jezeli sklep podaje inny numer konta, a przelew na inny numer, to oszustwo. Jesli sklep podaje numer telefonu, to zadzwoń, porozmawiaj i upewnij się co do szczegółów transakcji.

Gość gość
jeśli to jest system typu payU albo PayPal albo przelewy24 czy jeszcze jakiś inny, to jest to zupełnie normalne w tych przelewach błyskawicznych chodzi o to, że przelewasz nie bezpośrednio na konto sprzedawcy, tylko do tej firmy, a oni do sprzedawcy. nie wiem jak to działa, ale zawsze jak kupuję przez allegro to odbiorcą przelewu nie jest sprzedający tylko właśnie PayU. jak masz wątpliwości to zadzwoń do tego sklepu.

Gość Belua
gość dziś to własnie chyba chodzi o to ... dzwoniłam teraz do syna i też tak mówi że przelewam na system ecard i oni przelewają to sprzedawcy.dzięki za pomoc