Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

2 antybiotyki naraz?

Polecane posty

Gość gość

Mam zapalenie ucha, lekarka kazala mi uzywac krople (dicortineff), a po jednym dniu, "jezeli nie przejdzie", zaczac brac normalny antybiotyk (duomox). Teraz juz sama nie wiem, mam dalej uzywac tych kropli? To w koncu tez antybiotyk, tylko z inna substancja... :/

Gość gość
Ja używałam wiele razy np. krople z antybiotykiem do oka+doustnie antybiotyk, albo właśnie maść+doustnie. Wiadomo, że miejscowo bezpieczniej, omijasz żołądek, jelita, ale jeżeli nie będzie poprawy to przyjmij wg zaleceń lekarza.

Gość gość
też tak miałam. nawet gorzej... najpierw brałam antybio Zinnax, potem jakis inny, dopiero Duomox mi pomógł. i przez cały ten czas kropiłam ucho 2 rodzajami kropli, własnie dicortinef i chybaaaa... ototaligin??? tak to sie nazywalo, kazala mi kropic kilka razy dziennie na zmiane do wykonczenia buteleczek. :)

Gość gość
Dziekuje wam bardzo!

Gość gość
spokojnie możesz brać, tylko pamiętaj koniecznie o jakimś probiotyku osłonowym

Gość gość
ech..:o)

Gość gość
No to fajnie, że po wizycie u dyplomowanego lekarza upewniłaś się na kafeterii co do dawkowania i podawania leków. Cały parking Tesco bije ci brawo :classic_cool: 🖐️

Gość ooopsa
Przy każdym antybiotyku przez jakiś dłuższy czas trzeba brać probiotyk, mój synek też miał zapalenie ucha, podawałam mu na osłonę acidolac junior.

Gość gość
olejek z oregano do ucha