Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

cekinkowo

Zakupy w sieci Sugarfree

Polecane posty

Witam wszystkich! Chciałabym się dowiedzieć co sądzicie o kupowaniu sukienek i dodatków w sieci? Czy uważacie, że istnieją sklepy godne polecenia? Jakie macie doświadczenia i przede wszystkim czy produkty są rzeczywiście zgodne ze zdjęciami i opisem? Na pewno chciałabym polecić ze swojej strony Sugarfree - szybka dostawa i profesjonalna obsługa. Czekam na Wasze opinie :)

Gość gość
Zdecydowanie nie polecam Sugarfree.pl. Od 3 tygodni oczekuję zwrotu należności. Pani/Pan ze sklepu mailowo próbują wmówić mi, że do przesyłki nie dołączyłem formularza zgodnie z regulaminem, podczas gdy telefonicznie Pani po 3 minutach była w stanie powiedzieć, którego dnia przesyłka wpłynęła i podać mój numer konta bankowego. Zatem osoba która próbuje wmówić mi, że nie otrzymała formularza po prostu łże. Przestrzegam, przed wysłanieem przesyłki do sugarfree proszę robić zdjecia tego co jest wewnątrz i jak wygląda przesyłka, bo później można oczewkiać jedynie wmawiania

Gość gość
a teraz ostrzegam wszystkich przed praktykami sugerfree.pl. Otóż nie bądzcie pewni, że otrzymacie zwrot w ciągu 14 dni od dnia otrzymania przesyłki ze zwrotem. Jest to myślenie błędne. Otóż owe 14 dni liczy się według Pań z sugerfree od 14 dni od zarejestrowania przesyłki w ich systemie. Dowód: proszę bardzo. Przesyłka 07.12.2015 wysłana kurierem na adres sugerfree.pl. Kurier dostarczył ją dnia następnego 08.12.2015 i co dalej i nic do 29.12.2015. 29.12.2015 dostaję potwierdzenie zarejestrowania w ich systemie zwrotu i informacji, że od tego dnia mam oczekiwać 14 dni, a więc zgrubnie licząc 1,5 miesiąca nie otrzymał należnego mi zwrotu. TO BYŁY MOJE OSTATNIE ZAKUPY. Nie polecam nikomu, największemu wrogowi. Oczywiście jak trzeba z kimś kompetentym porozmawiać to albo nie ma, albo jest chory, albo prywatny itp. Zastanówcie się gdzie robicie zakupy. Inne sklepy traktują klientów poważnie.

Gość gość
Ostrzegam również przed zakupami w ich nowy sklepie EMENTE. Praktyki co do zwrotu pieniędzy są dokładnie takie same jak w Sugarfree. Trzymają pieniądze bez końca - aktualnie czekam dwa tygodnie, ale dziś przypominałam się im mailowo dwa razy - zero odpowiedzi. Podjadę do Showroomu Emente narobić rabanu - 441 zł to za dużo by im podarować. Ciekawa jestem, czy osoby które pisały powyżej w końcu otrzymały zwrot pieniędzy.

Gość gość
Także nie polecam. Bardzo niemiła obsługa. W ogole nie mają na uwadze klienta.

Gość gość
Niestety w kwestii terminu zwrotu pieniędzy nic od 2015 r się nie zmieniło, czekam już 14 dni i nic. Sukienkę oddałam osobiście, więc wszystkie formalności z mojej strony zostały dochowane.

Gość gość
Jutro mija 14 dni. Jeżeli nie będzie pieniędzy na moim koncie idę na policję.

Gość gość
Nie polecam zamawiania sukienek przez internet ponieważ wymiary sukienek absolutnie nie zgadzają się z podana tabela. Raz zamówiłam dwie sukienki w rozm S i M i musiałam obie zwrócić. Na zwrot pieniędzy czekałam ok 3 tyg. Mieszkam blisko sklepu stacjonarnego w Warszawie i miałam możliwość zmierzenia wielu sukienek w sklepie. Po pierwsze kroje są dziwnie uszyte. Mam raczej standardowe wymiary: 86- 68-93 i nigdy nie miałam problemu z doborem sukienek w innych sklepach, zwłaszcza poslkich producentów. Sukienki sugarfree w biuście są na mnie za ciasne, w biodrach za szerokie. Niektóre sukienki w rozmiarze S są tak małe jak XXS. Inne maga być za duże.. Po drugie każdy kolor tego samego modelu jest wykonany z innego materiału, jeden jest bardzo elastyczny i łatwo się dopasuje, inny jest sztywny i gruby. Po trzecie na stronie sugarfree są same pozytywne opinie, w większośc***isane chyba przez pracowników sklepu. Moja neutralna opinia na 3 gwiazdki nie zostala przepuszczone przez administratora.

Gość muna223
ja uwielbiam robić zakupy w sieci, odzież ciążową możesz zakupić w http://odziez-ciazowa-dziecieca.sklep.pl/ , jeżeli masz starsze dziecko to możesz kupić też coś dla niego. Wysyłka jest bardzo szybka, jakość odzieży bardzo porządna. Zobacz jak fajnie wygląda taka sukieneczka czy spodnie na zdjęciu. Bardzo ciekawy sklep internetowy, nawet dla dziecka coś dostaniesz :)

Gość gość
Porażka!!!! Nie polecam. Sukienki nie zgadzają się rozmiarowo wg tego co piszą na stronie. Na zwrot kasy czeka się w nieskończoność. Wszystkie pozytywne opinie na Instagramie to kupione opinie albo rekomendacje blogerek za te szmatki w których pozują!!! Nie polecam.

Gość gość
UWAŻAJCIE NA TYCH OSZUSTÓW! Sukienkę dostałam bardzo szybko, ale okazała się okropną tandetą. Materiał jak z chińskiego sklepu, sukienka bardzo ciężka, sztywna (klasyczny krój, miała być do chodzenia na co dzień), rozmiar kompletnie nietrafiony, chociaż korzystałam z tabeli podanej na ich stronie. Odesłałam sukienkę, otrzymałam maila od Sugarfree 13 listopada z informacją o otrzymaniu przesyłki. Po 14 dniach nadal nie miałam pieniędzy na koncie, zaczęłam pisać komentarze na fb, maile oraz dzwonić. Zapewniono, że niedługo otrzymam zwrot. Właśnie mija 20 dzień i nie zamierzam godzić się na taką sytuację. Swoją reputację zdobyli wyłącznie na wysyłaniu tych szmat gwiazdeczkom ze ścianek, a "zwykłego" klienta traktują jak g****.

Gość gość
Serdecznie nie polecam tej strony do zamawiania kiecki chyba że panie trafia z dobranym rozmiarem a kiecka będzie wyglądała super ale nikomu nie życzę robienia zwrotu z sugarfree odesłałam sukienkę najszybciej jak mogłam przyszło mi powiadomienie że została odebrana paczka. Zgodnie z umową mieli 2 tygodnie na przesłanie pieniążków. Czekałam ale pieniędzy nie było więc postanowiłam zadzwonić za którymś razem odebrała pani mówiąc że nie ma takiej wiadomości ze paczka została odebrana podałam wszystkie numery zamówienia oraz paczki. Przeprosiła i poinformowała mnie ze pieniążki zostaną przelane lecz tak się nie stało. Dzwoniłam gdzieś z 40 razy ale nikt nie odbierał po chwili zajęty zaraz poczta głosowa nic. Dodzwoniłam się do ich sklepu stacjonarnego odrazu odebrala pani mówiąc że może przekazać informację że dzwoniłam. W końcu odebrali z biura obsługi klienta odebrała kompletnie nie kompetentna pani która była strasznie beszczelna mówiąc że nie wyrabiają się z odbieraniem telefonu i mają problemy z systemem i czy dam im jeszcze tydzień. Poprostu kpina wydaje mi się że pieniędzy nie zobaczę. Szkoda że usuwają wszystkie negatywne komentarze a na Google jest forum gdzie wszystkie oszukane panie piszą prawdę na temat tej zakłamanej strony.

Gość betty30
witam otrzymał ktoś zwrot pieniędzy od Sugarfree

Gość gość
Rowniez czekam na zwrot i otrzymalam info ze zwrot zrobili przez payU ale ja nic nie dostalam...poki co bede drazyc temat

Gość gość
Zwrot przyszedl.

Gość gość
Witam, w myśl zasady "mądry Polak po szkodzie" zamówiłam sukienkę ze sklepu SUGARFREE a dopiero pózniej trafiłam na negatywne opinie tego sklepu. Niestety nie trafiłam z wyborem i chciałabym zwrócić sukienkę. Próbowałam się dodzwonić do BOK ale nie udało się...Czy ktoś z piszących na forum dostał zwrot pieniążków? Albo czy ktoś dokonał zwrotu sukienki zamówionej przez internet w sklepie stacjonarnym i dostał na miejscu zwrot w gotówce?? Nie wiem czy jest taka możliwość ale za kilka dni bede w Warszawie, więc mogłabym się wybrac do sklepu. Nie mam czasu ani możliwości wisieć cały dzień na telefonie i próbować się dodzwonic. Kobietki dajcie znac czy dostałyście zwrot i po jakim czasie!

Gość gość
Bez obaw. Tez sie martwiłam. Zwrot dostalam po kilku dniach. Dzwoncie piszcie na insta. Na pewno dostaniecie zwrot pieniedzy. Tak sie balam ze szok bo sukienka nie tania. Jesli wasze zamowienie zaczyna sie SFR to dostaniecie zwrot w terminie jak ja, z tymi wczesniejszymi jest problem bo w trakcie zmiany systemu utracili baze. Ale z pewnkscia nie sa oszustami, ja ich nekalam i kase oddali b szybko.

Gość gość
Oszuści, uważajcie na nich, nie zwracają pieniędzy, nie odpowiadają na e-maile, ani na telefony, celowo zerują konta, żeby nie było widać składanych zamówień i zwrotów

Gość Annnnnnnnnnn
Mógłby mi ktoś podać link, gdzie mam pobrac formularz zwrotu? również zamówiłam tam sukienkę, próbuję zwrócić, ale nigdzie nie mogę go znależć

Gość gość
Niestety ale też muszę potwierdzić to co pisały poprzedniczki. Bardzo ciężko otrzymać zwrot pieniędzy za zwróconą sukienkę. Sukienka dostarła do nich 15/12/2017 r. dzisiaj mamy 8/01/2018 r. a ja nie mam ani kasy ani żadnego kontaktu z nimi. Nie odbierają telefonów, nie odpisują na maile, nie odpisują na wiadomości na FB...

Gość gość
równiez nie otrzymałam zwrotu pieniędzy! dzis mija 21 dni od kiedy otrzymali przesyłkę. Nie odpisują na maile, nie mozna się dodzwonić. Złodzieje!!!

Gość gość
Oszuści!!! Nie dostałam zwrotu pieniędzy mimo licznych telefonów! Sprawę zgłosiłam do Rzecznika Praw Konsumenta, który znał już oszustwa tej firmy i dziwi się, że mimo negatywnych komentarzy, ludzie nadal robią tam zakupy. Gdy towar otrzymają, resetują konto.Byłam jedną z tych naiwnych. Jakość sukienek to tandeta poliestrowa... Szczerze odradzam.

Gość lalunia0101
oszusci!!! nic nie kupujcie. Nie zwracaja pieniedzy za zakupiony towar, nie wysylaja zamowien. Przestrzegam. Wszystkie negatywne komentarze i uwagi na instagramie sa kasowane. Kiepska jakosc produkty, ceny z kosmosu a obsluga najgorsza na swiecie.

Gość gość
Mój poprzedni komentarz był z grudnia 2017. Zwrot pieniędzy dostałam na konto po batalii ze sklepem. Po wielu komentarzach na fb, znaleźli nawet mojego maila w skrzynce i w końcu odpisali: 'Wypisywanie na naszym wallu nic nie da'. Same sobie odpowiedzcie czy sklep, który ma taki zasięg i tak traktuje swoich klientów jest wart Waszej uwagi :) Rozumiem, że nie każdy ma głowę i czas do czytania ustawy o prawach konsumenta, ale naprawdę warto wiedzieć jakie prawa nam przysługują i walczyć o nie, a nie biernie czekać czy oddadzą pieniądze.

Gość gość
NIE POLECAM DO DZISIAJ NIE DOSTAŁAM ZWROTU KASY!

Gość gość
Również czekam na zwrot pieniędzy od tych oszustów! Mam nadzieję, że w końcu zobaczę swoje pieniądze, to jest skandal, że taki sklep jeszcze funkcjonuje i że promują go znane osoby.

Gość gość
OSZUŚCI DO POTEGI! Nie dziwie się ze sklep Emente im padł! Nie oddają pieniędzy za zwrócony towar! Na maile tez nikt nie odpowiada. To jakiś fenomen ze gwiazdy to coś reklamują.

Gość gość
Kupiłam od lutego już 3 razy i nie było problemów również ze zwracaniem

Gość gość
Po przeczytaniu opinii, troche się balan ale na szczęscie po 10 dniach otrzymalam zwrot pieniędzy. Co do sukienki, nie wyglądala zle, zostawiłabym ją gdyby nie to, ze totalnie nie zgadzala się z wymarami podanymi w tabeli

Gość gość
Zwrot pieniędzy dostałam w 14 dniu, czyli regulaminowo. Jednak 20zł na przesyłki poszło w błoto. Nie polecam.. tam się chyba nie da trafić z rozmiarem. Sukienka na modelce wygląda super.. na mnie też rozmiar jakby pasował, wszystko wygladało idealnie.. z tym że dekolt kończył mi się na brzuchu, a na zdjęciu modelka miała dekolt normany, nawet za dużo nie odsłaniał.. zdecydowanie nie