Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mimiszka

Ile wydajecie tygodniowo na jedzenie?

Polecane posty

Gość mimiszka

Poważnie pytam. Ile średnio wydajecie na jedzenie tygodniowo i na ile osób. Tylko proszę pisać o wydatkach na samo jedzenie bez wydatków na chemię czy paliwo. My na 2 osoby potrafimy wydać 200 zł do tego przynajmniej jedno wyjście na miasto (czasami możemy i 3 razy zjeść na mieście) i mąż je obiadek też na mieście. Jemy 5 razy dziennie - 3 posiłki i 2 razy coś na przekąskę. Kiedyś mogliśmy się zmieścić i w 700 zł miesięcznie, a teraz...na studiach sama się utrzymywałam i wydawałam góra 200 miesięcznie, czasami nawet mniej. Dlatego zastanawiam się czy wydajemy tyle bo ceny wyrosły czy żremy za dużo. A no i dodam, że alkoholu nie pijemy.

Gość mimiszka
oj, chyba liczyć nie umiem :) wydajemy na jedzenie raczej 250 zł tygodniowo, bo miesięcznie wychodzi conajmniej 1000 zł.

Gość Asia W
Ja na 1 os wydaję tak miedzy 500-600zł/ mies czyli wychodzi ok. 120-150 tygodniowo. jem 5 razy/dzien, duuuzo zdrowych czytaj czesto drogich) produktów np. orzechy, pelnoziarniste maki, makarony, roznorodne wrzywa i owoce; miesa i wedlin nie jem prawie wogole, od czasu do czasu tylko drobiowe, slodyczy tez raczej nie jem jak juz co to sama sobie robie w domu zdrowa slodycz Dla mnie ta suma jest optymalna, na tyle zeby jesc to co lubie i tyle co lubie, choc nie powiem, sa rzeczy, ktore w danym tygodniu juz musze sobie odmowic, bo by nie starczylo... zeby tak calkowicie jesc ilosciowo i jakosciowo tak jak bym chciala to musialabym miec tak 1000-1200 na siebie na 1 mies. Aha moze jeszcze wspomne o rodzicach - 2 osoby, jedzenie nieregularne jesli chodzi o pory/ ilosc posilkow - wydatki ok. 200zl tygodniowo - glownie na mieso i wedliny, sery, nabial i pieczywo, w tym prawie zadnych drozszych produktow ( typu nerkowce czy suszone pomidory czy wedzony łosoś)

Gość astmaa
2 osoby-400zl tyg kiedys nawet 500 wydawalismy kindziu,wedzony losos,duzo ryb,sery,nabial,lepsze wedli,indyk itd

Gość gość
zalezy, choc najgorsze sa weekendy, bo tak po pracy lecimy szybko i bierze sie tylko to co na obiad i sniadanie, czasami jest to 60 zl czasami 100 (raz dziennie raz co 2 dni) na weekend robimy wieksze zakupy i idzie 200zl :O a jemy naprawde malo :O

Gość gość
u mnie podobnie jak gość 21.29