Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co da sie zrobic z sylwetka i ile mozna schudnac przez 5 miesiecy?

Polecane posty

Gość gość

Zastanawiam sie ile mozna osiagnac jezeli chodzi o wymodelowanie sylwetki poprzez regularne wykonywanie cwiczen oraz ile mozna stracic na wadze dzieki diecie w przeciagu 5 miesiecy. Mam na mysli zdrowe odchudzanie, a nie diety cud.

Gość gość
też jestem ciekawa, wiec podbijam

Gość gość
autorko, a sama coś planujesz już, czy kompletnie zaczynasz od zera? Ja schudłam 30 kilo i niestety efekt jojo mnie dopadł, znów przytyłam prawie 20 jestem załamana.

Gość gość
Przyznam, ze chcialabym schudnac jakies 12 kg. Przy wzroscie 170 cm waze 70kg, a moim celem jest 58 kg. Chce zaczac regularnie cwiczyc na stepperze i z Chodakowska do tego dieta. To jest moje pierwsze podejscie, czyli zaczynam od zera. Moim najwiekszym problemem sa nogi (chcialabym je troche wyrzezbic i wyszczuplic), pupa i ramiona. Talie mam bardzo szczupla, nieproporcjonalna do reszty ciala (taka budowa), przez co wygladam jak chodzaca klepsydra... :-/

To wszystko zależy od jakości tej diety i od genetyki. 5 miesięcy to bardzo dużo czasu, ale podawanie przykładów co da się zrobić jest bezcelowe ponieważ każdy ma inny organizm. Ile masz lat?

"Ja schudłam 30 kilo i niestety efekt jojo mnie dopadł, znów przytyłam prawie 20 jestem załamana." x Jaką miałaś dietę?

wszystko zależy od tego od czego zaczynasz i żadna dieta i ćwiczenia nie są skuteczne jeśli nie zmienisz swojego trybu życia bo po zakończeniu diety i ćwiczeń wrócisz do poprzedniej wagi

Gość gość
byłam na diecie bezglutenowej, teraz wpieprzam potrawy mączne jak głupia, a waga rośnie szybko, poradźcie coś, bo oszaleje

efekt jojo dopadnie każdego, kto przez dietę rozumie sam proces chudnięcia, a po osiągnięciu celu wraca automatycznie do dawnych nawyków.

"byłam na diecie bezglutenowej, teraz wpieprzam potrawy mączne jak głupia, a waga rośnie szybko, poradźcie coś, bo oszaleje" x Jesteś uczulona na gluten? Bo gluten sam w sobie nie jest zły - tylko niektórzy ludzie sa na niego uczuleni, ale to nie znaczy że wszyscy powinni unikać glutenu. To po prostu się teraz zrobiło takie modne. x "efekt jojo dopadnie każdego, kto przez dietę rozumie sam proces chudnięcia, a po osiągnięciu celu wraca automatycznie do dawnych nawyków." x Po pierwsze trzeba liczyć kalorie. Nie tylko te które się spożywa, ale przede wszystkim te które się spala. Wtedy wiadomo ile trzeba jeść aby chudnąć i ile aby tyć. Wszystkie diety które pomijają ten "detal" to nie diety tylko wynalazki.

Gość gość
Mam 30 lat.

Gość gość
Moze jeszcze ktos zechce wypowiedziec sie w temacie?

Gość Martula1122
Ja jestem dopiero na początku drogi. Czasem tycie naprawdę nie oznacza jakiegoś obżarstwa, ma się to w genach i już. Do tego wystarczy praca siedząca i brak czasu na ćwiczenia, by po krótkim czasie zaliczyć wagowa załamkę. A jak się ma „skłonności do krągłości” - to nie tak łatwo się ich potem pozbyć. Ja zmagam się z problemem od lat, wypróbowałam setki środków – wszystkie do niczego. Ale ostatnio z przyjaciółką bierzemy Therma Line Fast po dwie dziennie i obie zanotowałyśmy spadek wagi po kilkunastu pierwszych dniach. To był nasz noworoczny, cudowny prezent.