Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość obserwatorka123

Kasjerka nie mgła pójść do toalety

Polecane posty

Gość obserwatorka123

Pracuję w galerii handlowej na stoisku wyspowym w pasażu blisko kas marketu. W dniach tuż przed Świętami był tu, jak w każdym centrum handlowym najazd klientów. Wiem, że ten market zatrudnił na ten krótki czas parę dodatkowych osob, na zlecenia lub umowy na 5 godzin dziennie. Wydawałoby się, że to dobrze, bo pozwoli to odciązyc stałych pracowników i w dodatku da zarobic innym. Mam stoisko przodem do linii kas i znam wiele kasjerek, z niektórymi często gadam. W niedzielę 21 grudnia na 15.00 przyszła do pracy taka młoda zatrudniona od niedawna właśnie tymczasowo, w wymiarze 5 godzin dziennie. Usiadła na kasie naprzeciwko mojego stoiska. Wyglądała, jakby nie była w formie. Po jakiejś godzinie podeszłam do niej i spytałam, czy wszystko w porzadku. Powiedziała, że tak. Zapytałam do której jest - odpowiedziała, że do 20.00. Kasowała bez żadnej przerwy, najpierw tylko jedna osoba w kolejce, ale im później tym kolejka większa. Po jakimś czasie zauważyłam, jak położyła sobie na siedzeniu torebkę foliową a na niej rozłożyła chusteczkę higieniczną. Pomyslałam, że to na pewno okres i mała wpadka. Podbiegłam do niej i spytałam, czy nie potrzebuje wyjść na przerwę. Ona powiedziała, że niestety nie może mieć przerw, bo pracuje tylko 5 godzin. Wróciłam do swojego stoiska. Około 18.00 zauważyłam, jak kładzie na siedzenie kolejną chusteczkę i coraz bardziej wierci się, kręci. Po 19.00 dziewczyna kiwneła do mnie, żebym doszła. ale nie mogłam od razu dojsc, bo też akurat miałam kolejkę klientów. Jak po jakimś kwadransie jak miałam luz, to podeszłam do niej. Poprosiła mnie, zebym poszła do biura obsługi klienta i poprosiła w jej imieniu o chwilową zmianę na lub zgode na chwilowe zamknięcie kasy (bo dostala okres i strasznie chce jej sie siku). Poszłam tam, oczywiście też kolejka ludzi, stałam z 10 minut. Ichniejsza kierowniczka poinformowała mnie, że pracownicy, których wymiar zatrudnienia nie przekracza 5 godz. w ciągu dnia nie mają prawa do przerwy. Powiedziałam, że sprawa jet nagła i pilna, a ona na to, ze ta dziewczyna i tak kończy juz za pół godziny i punktualnie o 20.00 sama podejdzie do niej zamknąć jej kasę. Nic z tego. Wróciłam. Powiedzialam dziewczynie jak wygląda sprawa i żeby była dzielna, wsunęłam jej do kieszeni podpaskę. Zawstydzona cicho podziękowała. Obserwowałam ją i widziałam, że się męczy, Musiała się czuć już bardzo niekomfortowo. Godzina 20.00, a babka nie przychodzi. Dziewczyna zniecierpliwiona oglada się dookoła. kierowniczka przyszła o 20.08. Dziewczyna, blada, przebierając z nogi na noge zdawała jej kasę. Miała plamę od miesiączki. Trzymała sobie za pupą chusteczkę. Kierowniczka kazała jej jeszcze coś dokończyć w komputerze, przedłużala, że coś jej się nie zgadza. Dziewczynie w końcu pociekło po nodze. Nie dała rady już dłużej wstrzymywać. Rozpłakała się i szlochając wybiegła. Wczoraj do pracy już nie przyszła, nie wiem, czy wyrzucili ją, czy skończyła jej się już umowa.

Gość gość
kasjerka nie jest od chodzenia do toalety od chodzenia do toalety i sprzątnięcia gdy ja Pan klient nabrudzę jest pissuardessa. a kasjerka ma mnie szybko i sprawnie obsłużyć bo ja mam pieniądze je przynoszę i powinna się cieszyć , że tu wydaję i dzięki mnie ma pracę. jak się nie podoba to won.

Gość gość
klient i ty krupski jestescie bez sumienia, co z was za ludzie... jakby to waszemu dziecku czy matce sie przytrafilo, to tez fajnie by bylo, tak?

Pracownik pracujący w wymiarze 5 godzin praw do przerwy jako takiej ale czy wyjście do toalety jest traktowane jako przerwa? Oj tu bym się kłócił. Poza tym jeżeli pracownik pracuje 5 godzin to nie znaczy że przez 5 godzin ma obsługiwać klientów tylko ogół jego usług dla pracodawcy ma się mieścić w 5 godzinach. Czyli łącznie z rozliczeniem i zamknięciem stanowiska.

Gość gość
nie porównuj mojej matki lub dziecka do jakiegoś przegrywa na kasie

Do kogo na kasie? Co jest złego w pracowaniu na kasie? Jest to uczciwa praca w przeciwieństwie do wielu nierobów którzy dostają nasze pieniądze za to że są w związku zawodowym albo zbierają plony na polu

Gość gość
to oczywiste, że wyjścia do toalety nie można traktować jako przerwę mam nadzieję, że to nie jest prawdziwa historia :-(

Gość gość
wiesz, żadna praca nie hańbi, lepiej być "przegrywem" na kasie, niż leniem

Gość gość
Kasjerki ciężko pracują a dostają grosze w przeciwieństwie np. do urzedników

Gość gość
W jakiej sieci to było?to sciema. Oewszem na poczatku działania marketów zdarzały się takie sytuacje, ale to przeszłość.

Gość gość
Jeśli mi przytrafiłoby się coś takiego to po prostu wstałabym i wyszła. Skoro była tam tylko dorobić to nie miała wiele do stracenia.

Gość _klient
wy i wasza godność niewolników... zawsze jak płace to rzucam takiemu pieniądze jak psu, żeby to nie myślało że zasługuje na szacunek

Gość gość
Co za trolle, od razu widać,ze przerwa w szkole ..

Gość gość
nie wierze. Jaki to byl sklep i gdzie? Dlaczego nie postraszylas kierowniczke, ze naslesz na nia ekipe Uwagi i nie zapytalas, czy chce swoja morde pokazywac w telewizji?

Gość gość
wiecie co, ja naprawde nie rozumiem, jak mozna pogardzac drugim czlowiekiem, bo pracuje... moze nie jest to praca wysokich lotów, ale jest, tak? czlowiek podejmuje aktywnosc, cos robi, no nie wiem, ja nie rozumiem takiej pogardy ze wzgledu na wykonywana prace

Gość gość
klient gnoju wypierdzielaj pomóc mamusi pomyć naczynia a nie opieprzasz się przed kompem. Jak sam będziesz musiał zacząć pracować to zobaczymy czy ktoś cię do zamiatania weźmie.

Gość gość
gardzą tylko ci co sami sobą NIC nie prezentują

Gość obserwatorka123
Niestety, ale to wydarzyło się na prawdę. Po co miałam te kierowniczkę straszyć, jeszcze by się zemściła na niej, a tego nie chciałam. Wolałam spokojnie powiedzieć o co chodzi, a nie wyskakiwać z mordą. Pokojowo zwykle można więcej załattwić pomyślnie , jak się okazuje niestety nie zawsze.

Gość gość
Ja tak raz poszłam sobie dorobić...Przez 8 godzin nawet nie zeszłam ze stanowiska...ani się napić ani wysikać!!!! Na drugi dzień już tam nie wróciłam.

Gość obserwatorka123
wypowiedź gościa z 11.31 trafnie komentuje większosc wypowiedzi, które są po prostu żałosne.

Gość gość
gdyby to na mnie trafiło to bym wstała i wyszła, niech mnie w doope pocałują

Gość gość
gardzą ludźmi i ich pracą tylko ci co sami sobą N I C nie prezentują poza tym na takie wypowiedzi nie ma co zwracać uwagi - samy wystawiają o sobie świadectwo ciekawe jak by się t a c y wypowiadali kiedy życiowe okoliczności ich samych zmusiłby do pracy na kasie też mieliby t a k i e poglądy ? nie sądzę... :D

nie ma prawa nikt zabronic isc do toalety, spokojnie do inspekcji pracy moze isc i jeszcze kase wyciągnąc za upokorzenie

Gość gość
punkt widzenia zmienia się od miejsca siedzenia gdyby t a c y musieli siedzieć na kasie inaczej by śpiewali :D taka prawda :)

Gość gośćV
Moja bliska znajoma miała taką samą sytuacje co kasjerka z tematu. Kobieta dostała miesiączke, ale miała bardzo silne krwawienie tego dnia( zmiany hormonalne), tez przemokła. Jet to poniżające dla człowieka, bo czujesz się jak chomik w pułapce. By pracować, zapewnić dzieciom chleb, nie odeszła od stanowiska swojej pracy. Dyrekcja pozwoliła jej na przerwy, by to się już nie powtórzyło. Uważam, że ci co tu piszą wulgarnie, albo z pogardą wypowiadają się o kasjerce z tego tematu, zatracili gdzieś w sobie człowieczeństwo i są jak hieny, czekające na to by upodlić i rozszarpać innego człowieka. To forum pokazuje jakimi to "chrześcijanami" jesteśmy.

Po co tu mieszać chrześcijaństwo? Piszesz tak jakby to określenie dotyczyło wszystkich. Jest tu wiele trolli i ludzi z zaburzeniami osobowości. Próbują zaistnieć więc piszą głupoty

Gość gość
Chrześcijanie, bo większość tu piszących tu to katolicy bez różnicy jakiego wyznania. Dla poprawności politycznej napiszę - "ludźmi".

Gość gość
chrześcijanie mają częściej odruchy ludzkie niż inni nie chrześcijanie

Gość gość
Jacy ludzie, jacy chrześcijanie . W większości gimbaza i gówniarzerii wydaje się że są śmieszni.

Gość gość
mogla raz pojsc do tej toalety na 5 minut, podpaske zmienic, no ale przeciez ona nie zaslugiwala na szacunek, bo na kasie siedziala... a ten chrzescijanin klient rzucal kase jak psu z okazji swiat narodzin Zbawiciela... bez komentarza