Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość Lily7890

Partner ma depresję...

Polecane posty

Gość Lily7890

Jestem w związku 5 lat. Od dłuższego czasu zaczął się zmieniać. Właściwie wszystko zaczęło się 2 lata temu, choć nie od razu to dostrzegłam. Facet pokłócił się wtedy ze swoim najlepszym kumplem i choć był to nieciekawy koleś, wiedziałam, że to przeżywa. Od tego momentu stracił zainteresowanie do wszystkiego- zaczął unikać pozostałych znajomych, stracił ochotę do wychodzenia z domu, jakieś swoje zainteresowania... Teraz to jest po prostu... Tragedia. Nie rozmawiamy, chłopak nie funkcjonuje, wyżywa się na mnie za niepowodzenia w pracy, nie ma w nim życia... Od dłuższego czasu proponuję mu wizytę u psychiatry, po prostu widząc, że sam z tego już nie wyskoczy. On jednak z uporem maniaka odmawia... Każdy dzień wygląda tak samo- idzie do pracy, a gdy wraca z niej po 8 godzinach po prostu leży beznamiętnie przed ekranem i... Tyle. Przesypia większość dnia, na nic nie da się go namówić... Pech chciał, że akurat jestem w ciąży, ale naprawdę podchodzi do tego bardzo obojętnie. Próbuję go przekonywać, że musi coś ze sobą zrobić już choćby dla tego malucha,ale on wręcz reaguje odwrotnie- że lepiej nam będzie bez niego... Już nie wiem co mam robić, jak mu pomóc. Martwię się o niego, bo ostatnio przebąkuje, że już nie ma po co żyć... Nawet chyba nie chcę żadnej rady,po prostu chcę się wygadać...

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować