Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

trup1994

Jak można lubić ludzi, istoty z natury złe i głupie?

Polecane posty

Niektórzy ludzie, zwłaszcza chrześcijanie, mówią, że "kochają ludzi". Za co? Ludzie, jako ogół, na to nie zasługują. Od zwierząt różnią sie tylko posiadaniem samoświadomości. Mimo iż mają rozum, nie używają go. Przeciętny człowiek jest głupi, bezrefleksyjny, nie ma zainteresowań i nie kieruje sie w życiu żadną myślą przewodnią ani zasadami, poza ewentualnie jakimiś wydumanymi i bzdurnymi, wynikającymi z tradycji, za którą bezmyślnie podaza, "bo taka tradycja!", wszystko robi jak tłum, stara sie do niego dostosować poprzez podążanie za modą, boi sie indywidualności i samodzielnego myślenia. Nie stara sie poznać, zrozumieć świata wokół, jego egzystencja ogranicza sie do zaspokajania pierwotnych biologicznych potrzeb. Dlaczego za najlepszy ustrój uznaje sie demokracje, zamiast rządów specjalnie wyselekcjonowanych ludzi, odznaczających sie tymi rzadkimi cechami jakimi są inteligencja i wiedza?

Gość gość
a skąd wiesz, że mój kot nie ma samoswiadomości? udowodnione naukowo czy jak?

"a skąd wiesz, że mój kot nie ma samoswiadomości? udowodnione naukowo czy jak? " Nie mam ochoty dyskutować na temat niezwiązany bezposrednio z tym, co napisałam. 🖐️ z tego co czytałam nigdy nie udało sie potwierdzić samoświadomości u zwierząt.

Gość gość
kasiaszatanistka jest glupia jak pies, tez nie ma samoswiadomosci :D

Gość gość
Uważam ze tez masz niska samoswiadomosc. W rzeczywistości nie masz przyjaciółek bo większość kobiet to suki rywalizujące o facetow

Gość gość
ciekawe, czy badania wogle prowadzono i na jakiej grupie i jaką metodą... dobrze, mniejsza z tym, wszystko (moim zdaniem oprocz kwestii zwierzat0 jest prawda w tym co piszesz i nie wiem, nad czym tu sie rozwadniac... mysle i czuj***ardzo podobnie z wyzej wymienionych powodow

"Uważam ze tez masz niska samoswiadomosc." Czy wiesz czym jest samoświadomość, i dlaczego ja posiadam według ciebie "niską"? "W rzeczywistości nie masz przyjaciółek bo większość kobiet to suki rywalizujące o facetow " No tak, wole męskie towarzystwo z wielu względów, kobiety bardziej mnie denerwują od facetów swoim zachowaniem i podejściem do życia, a na ile mam w tym racji, a na ile jestem uprzedzona, tego jeszcze do końca nie zbadałam ;) "ciekawe, czy badania wogle prowadzono i na jakiej grupie i jaką metodą." Prowadzono, np. test lustra. Ale fakt, że takie coś ciężko stwierdzić, tak czy inaczej brak samoświadomości nie wyklucza myślenia, emocji, bo w to, że zwierzęta je posiadają, już mało kto wątpi. :)

Gość gość
Dlatego ze kierujesz się instynktem. Każdy kto kieruje się instynktem ma niska samoswiadomosc.

W czym widzisz moje kierowanie sie instynktem, przynajmniej takie w większym stopniu niż u większości ludzi?

Gość gość
Sprawiasz wrażenie osoby bez uczuć.

Gość gość
Twoja kafeteryjna kreacja też jawi się jako zła i głupia. Wypietalaj, bo przynudzasz.

Gość gość
do d**y temat, tak samo jak posty. Po co komu ta filozofia z magla? Sranie w banie, że koty i psy lepsze i mądrzejsze od człowieka. Jakoś nie potrafią bez niego żyć, nie poradzą sobie