Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość ONA111111111111111111111222234

Wczesne wykrycie ciąży i aborcja.

Polecane posty

Gość ONA111111111111111111111222234

Witam. Wpadłam mimo zabezpieczenia się, a co najgorsze stało się to w czasie pierwszego lub drugiego razu w całym swoim życiu. (Niedawno straciłam dziewictwo, jak widać prezeratywa zawiodła, mam za sobą 2 razy). Od 2 dni PO wskoczyła mi wysoka temperatura 37.2 której nie można zbić, wcześniej miałam 38, 39 i bulgota mi w brzuchu, rano miałam skurcze w podbrzuszu po czym zauważyłam brązową wydzielinę, a wcześniej miałam okres który trwał 3 dni. Gorączka nadal 37.2 powtarzam, mimo okresu, który nie wyklucza ciąży, a gorączka wskazuje raczej tylko na jedno. Testy z moczu apteczne Quick Vue, Bobo i już wszelkich jakich wypróbowałam pokazują uparcie 1 kreskę, prawdopodobnie jest za wcześnie a ja z gorączką cały czas się męczę, która uniemożliwia mi normalne funkcjonowanie. Minął tydzień od stosunku także może być za wcześnie, do tego czasu się wykończę. Chcę wykonać jutro rano w laboratorium beta HCG z krwi, tylko czy ono tak wcześnie wykrywa ciążę? Po jakim czasie pokaże prawdę? Po wykonaniu tego badania zamierzam wybrać się do ginekologa. Kolejna sprawa, że jak wpadłam to nie urodzę i tak tego dziecka bo jestem za młoda i mam studia na głowie, mam 20 lat, ON też nie chce, jak nie tabletki to klinika w Bystrzycy na Słowacji. Najbardziej zależy mi na czasie by to wykryć we wczesnym stadium to zabieg będzie mniej inwazyjny. Najbardziej mi zależy na odpowiedziach po jakim czasie beta HCG pokazuje prawdę o ciąży i czy aborcję można wykonać już w 1 i 2 tygodniu ciąży czy lepiej farmakologicznie? Proszę o zachowanie kultury, ta sytuacja to będzie nauczka do końca mojego życia i dalszego stronienia od robienia "tego", dość męczarni w tej temperaturze gdzie nie mogę sie nawet okryć kołdrą w nocy. Czy ginekolog potrafi wykryć tak wczesną ciążę?

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować