Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

grypa żołądkowa pomocy

Polecane posty

Gość gość

Czy u was też jest plaga jelitówki? Co dajecie do jedzenia dzieciom chorym na jelitowke? Nie mam już pomysłów. Ile lat mialy wasze dzieci jak zachorowaly na to i czy drugi raz byly później chore?

Gość gość
wazne zeby sie nie odwodnily, dzieci odwadniaja sie bardzo szybko

Gość gość
Nie chce pić ani jeść. Jedynie slodki sok w małej ilości. Idę po południu do lekarza, ale na razie mam stres.

Gość gość
Pierwszy raz zachorował, gdy miał rok. Drugi raz teraz, 3 tygodnie temu, mając 21 miesięcy. Kosi od razu całą rodzinę. Daję mu do jedzenia w zasadzie tylko chrupki ryżowe, sucharki i "zupę" z ryżu i marchewki, ale to dopiero drugiego dnia. Całe szczęście chce pić: wodę, elektrolity, florę na jelita. Dzięki temu nie wylądowaliśmy w szpitalu. Ta ostatnia jelitówka była okropna. W ciągu godziny wymiotował 7 razy, a później się trochę uspokoiło i były rzadziej ale za to poszło w biegunkę. Płyny przy wymiotach podaje się bez przerwy, wyłącznie na łyżeczce, lub maluteńkimi łyczkami, co 5 minut. Zimne. Nawet jak dziecko chce pić więcej i szybciej, to nie można dawać, bo od razu wymiotuje i organizm nie ma jak się nawadniać.

Gość gość
Nie wciskaj mu jedzenia, musi tylko pić, cokolwiek byle chłodne. Kup też w aptece Orsalit, to jest jak Smecta (elektrolity), tylko dla dzieci i podawaj mu to po łyżeczce. W ten sposób unikniesz odwodnienia. O to niestety bardzo szybko i wtedy zostaje tylko kroplówka.

Gość gość
Niestety elektrolitów nie chce za żadne skarby. Jedną łyżeczkę weźmie i wypluje. Nastawiam się na szpital :( do mam szczepiacych na rotawirus: czy wasze dzieci nie chorowaly na to paskudztwo?

Gość gość
Nie nastawiaj się na szpital, tylko podawaj mu po łyżeczce tego co lubi. Możesz mu podawać wodę posłodzoną zwykłym cukrem (pewnie część kafeterianek mnie za to zaszczuje:) ) i już będzie bardzo dobrze:) Jak lubi sok, to daj mu go, soki są słodkie, więc dadzą mu energie:)

Gość gość
Sok pije i je ryz z sokiem. Pocieszylas mnie trochę.