Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak zmusić dziecko?

Polecane posty

Gość gość

roczne do wypicia niezbyt smacznego syropu? Pluje antybiotykiem i syropem na kaszel. Jakieś patenty?

Gość gość
a kto rocznemu dziecku zapisuje antybiotyki w syropie? tylko takie sa nagradzane wycieczkami przez nfz?

Nie ma preparatów, ja bynajmniej podaje mojemy ze strzykawki syrok, trzymam go siłą i ściskam mu busie w dziubek , wprowadzam syrop tak jakby na dół i blisko policzka tak to nie wypluje bo nie bedzie miał na jezyku i oczywiście trzymam go w tej pozie z "dziubkiem" aż połknie...

Nie w syropie a w zawiesinie, i tak się zawsze robi, dzieci tylko w tej postaci dostają antybiotyk

Gość gość
Nie rozumiem wypowiedzi powyżej. Lekarz przepisał antybiotyk pierwszy raz bo do tej pory mała nie chorowała. Czy takim maluchom gdy zachodzi konieczność przepisuje się od razu zastrzyki?

Gość gość
Ja bym zazadala zastrzyku dla smarkuli. Jej plucie by bylo ostatnim uzyciem jezyka w jej zyciu!

Zastrzyki to jest ostateczność, jeśli dziecko np nie toleruje antybiotyku , tak jak np mój syn dostał knabax - ochydny wymiotował po nim przez godzinę, nastepnegod dnia poszłam na pediatry i powiedziałam że nie podam mu tego antybiotyku więcej i ewentualnie niech wypisze mi inny "smaczniejszy" albo zastrzyki, Dostałam antybiotyk trzydniowy ( nie pamiętam nazwy) mały po nim nie wymiotował i przyjmował, jeśli chodzi a zastrzyki to sa bardzo bolesne bo domięśniowo i dwa razy dziennie - tak mi powiedziała doktor

Gość gość
Zmieszaj z odrobina syropu malinowego

Gość gość
Ja niestety mojemu synowi leki muszę podawać "na chama" :(

Gość gość
ja mojemu tez robilam dziubek na chama i wstrzykiwałam po troszku syrop strzykawką troche wypluwał w płaczu ale zawsze cos połknal , teraz na szczescie mu sie odmienilo i polubiał syropy