Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

sprzedać wszystko aby ratować dziecko...

Polecane posty

Gość gość

kupujemy okazyjnie mieszkanie, bo znajomi teściowej chcą pomóc córce i zięciowi, którzy wpadli w kłopoty finansowe - biznes im nie wypalił. ci ludzie wprowadzą się do matki tej kobiety, która mieszka w niedużym domku. ich plan wcześniej był taki, że starszą panią wezmą do siebie na bloki, a domek będzie taki letniskowy dla dzieci, ale nie wyszło. i mąż wpadł na pomysł, aby sprzedać to mieszkanie z zyskiem, sprzedać mieszkanie teściowej i kupić ładny dom, jaki jest w naszej okolicy wystawiony. naszego mieszkania sprzedać nie możemy bo jeszcze nam zostało sporo kredytu do spłacenia. nasze mieszkanie jest w naprawdę świetnym stanie, nowe budownictwo, ładnie urządzone, czyste, spokojna okolica. teściowa mieszka niedaleko - w starszej części osiedla w odbdrapanym wieżowcu, gdzie jest syf z malarią. wiecznie narzeka, że chce się z tego mieszkania wyprowadzić, a tu zonk - jak jej jedyny synek zaproponował żeby sprzedała swoje i wprowadziła się do naszego to... powiedziała nie... mi to lata, bo całe życie mieszkałam w domu i nie uśmiecha mi się znów bawić w koszenie trawy, odśnieżanie itd, no ale mąż jest napalony i ma żal do matki, a mi się chce z tego śmiać, bo ona taką dobrą mamusię zawsze udawała, a teraz pokazała co potrafi, tym bardziej męża boli to, że ci znajomi mają 2 dzieci a jak jedno potrzebuje pomocy to i siostra i rodzice się zmobilizowali, a jemu matka pomóc nie chce.

Gość mamusia__muminka
dziecko smiertelnie chore? :classic_cool:

Gość gość
nie chore, ale jak nie spłacą długów firmowych, to stracą swój majątek prywatny i wylądują pod mostem...

Gość gość
teściowa ma rację, chcecie ją w*****ać aby się najpierw przeprowadziła do was, a później won z nieswojego domu, dobra jesteś

Gość gość
to nie ja jestem dobra tylko jej syn - mi to lata i nie zależy mi na kupnie tego domu - nawet jest mi to na rękę :) bo nie palę się do domu, w blokach mam wszystko na złotej tacy - odkręcam kran i ciepła woda leci, odkręcam kaloryfer i ciepełko jest :) to jej syn chce aby sprzedała swoje mieszkanie i zamieszkała w naszym - oczywiście z zabezpieczeniem pod postacią służebności która jest wpisywana w KW. tym bardziej, że ona w pewnym momencie narobiła sobie problemów - jej były mąż był współwłaścicielem mieszkania i to od syna dostała pieniądze na spłatę exa i dzięki temu mogła mieszkać w tym mieszkaniu, a my przez to musieliśmy brać kredyt - bo mniej więcej takiej sumy nam zabrakło jak 2 lata później kupowaliśmy mieszkanie...

Gość gość
pieprzysz jak potłuczona

Gość gość
a niby dlaczego?

Gość gość
Służebność? jeżeli dom miałby być kupiony za jej i dodatkowe mieszkanie /za czyją kasę, skoro Wy na kredycie jedziecie?/ to powinna być conajmniej współwłaścicielem tego domu. Chcecie ją wycyckać z kasy, taka prawda. Nic dziwnego, że nie chce.

Gość gość
dom byłby kupiony w 70 % z naszej kasy, 30% z jej, to że mamy kredyt nie znaczy że nie mamy kasy. po prostu kiedyś nam gotówki zabrakło, ale wynikało to z tego, że 80 tysięcy ona dostała i mąż nie ma na to ŻADNEGO zabezpieczenia. a służebność oznaczałaby dla niej, że do końca życia mogłaby mieszkać w naszym mieszkaniu. i tak zawsze twierdziła, że jak umrze to jej mieszkanie będzie dla syneczka - dlatego syneczek nie zabezpieczał się dając jej kasę na spłatę byłego.