Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bolesne skurcze i wyciek mleka w ciąży

Polecane posty

Gość gość

Jestem w 7 m-cu ciąży. Często mam bolesne skurcze, które trwają po 20 - 30 sekund i występują co 2 - 3 minuty. Nawet przez 3 godziny bez chwili przerwy. Towarzyszy temu uczucie drętwienia, mrowienia piersi i wypływ pokarmu (plamy na bluzce mniej wiecej średnicy kubka). Byłam już dwukrotnie u lekarza, ale stwierdził tylko , że szyjka nadal zamknięta i mam się nie martwić. Łykać nospę i tyle. Czy to naprawdę jest takie normalne? Ból towarzyszący skurczom często budzi mnie w nocy i nie pozwala zasnąć, nie mija w czasie zmiany pozycji czy chodzenia. Jestem już tym zgłuptaczona, bo trwa to ponad miesiąc i już kilka razy sądziłam, że rodzę.

Gość gość
Ja poszlabym jeszcze na wszelki wypadek do innego lekarza. U mnie w ciąży pojawił się pokarm, ale wpływał tylko po sciśnięciu piersi. Tak btw to pokarm wypływa samoistnie pod wpływem wyrzutu oksytocyny (np. na początku karmienia kiedy dziecko zaczyna ssac). A jak wiadomo, oksytocyna jest odpowiedzialna za skurcze macicy (między innymi) więc ja poszłabym do kogoś innego. Chyba trochę za wcześnie na takie akcje.

Gość gość
Bierzesz magnez ??? Może to właśnie jego brak, słyszałam dokładnie o takich skutkach w 7/8 miesiącu kiedy brak w organizmie mg

Gość gość
mnie z takimi skurczami po 2 godzinach ich trwania zatrzymali w 29 tyg ciąży w szpitalu, po 3 dniach bardzo walczyli, by synek jeszcze sie nie urodził. A też szyjka długa i zamknieta była. Byłam na fenoterolu do końca ciąży. I też miała, wycieki pokarmu.

Gość gość
Ja miałam taka sama sytuacje jak opisane wyżej skurcze wyciek pokarmu 27 tydzień szpital i fenoterol do konca ciazy

Gość gość
Tak, biorę magnez. Dziewczyny, a do którego tygodnia dotrwałyście na fenoterolu z takimi objawami?

Gość gość
Ja do 39 tygodnia dokladnie 3 dni przed terminem urodzilam fenoterol brałam do 36 tyg myślałam ze po odstawieniu zaraz urodzę a tu jednak nie

Gość gość
Podbijam. Mam identyczny problem