Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość www NETKOBIETY  pl

JESLI masz jakis problem ,to zapraszamy na psychologiczne forum wwwNETKOBIETY.pl

Polecane posty

1 minutę temu, Miaina napisał:

Rozumiem. 

Czyli jednak schemat.

Tak

W użytkowniku przerabia się algorytm znoszenia ograniczeń (i coś tam jeszcze) dobrze poznać swoje ograniczenia .)

Ostatni link... 

Edytowano przez marawstala

1 godzinę temu, Miaina napisał:

Z czym więc je utożsamiasz? Ktoś je stworzył. Czy deficyt emocjonalny jest usprawiedliwieniem dla geniusza? Rozumiem, współczuję, nie podziwiam.

Oglądając dobry film, myślę sobie- "to dobry  scenarzysta, reżyser i aktor" a nie " to dobry obywatel,mąż i ojciec...(np Woody Allen).
Słuchając muzyki potrafię wpaść w zachwyt nad dźwiękami a nie nad kimś ,kto dopuscił się molestowania seksualnego ponad setki dzieci (Oliver Shanti) 
Jeśli uwielbiam czyjeś obrazy,dziedzińce zamkowe, posągi,czy to znaczy, że wybaczam zbrodnie,jakich dopuścił się malarz/architekt/rzeźbiarz ?
To oddzielenie nie jest łatwe jeśli się zaglebić w życiorysy  ale dla mnie konieczne, dlatego, że potrzebuję zachwytu jak powietrza.

1 godzinę temu, Miaina napisał:

Widziałem dziś słonia, Prosiaczku / I ja też widziałem słonia, tylko nie wiem, czy to był słoń".

"Świat nie jest idealny – stwierdził Puchatek, drapiąc się po łebku. Ale zawsze jest jeszcze czekolada. I książka. I gorące kakao.”

7 godzin temu, marawstala napisał:

W przypadku tej mandali nie widzę potrzeby by do niej wracać... 

A gdyby tak złamać schemat? Zrobić taką wariację, usunąć pewnych członków rodziny i zastąpić ich tymi,którzy są naprawdę bliscy? Nanieść na drzewo jeszcze kilka matek i wspaniałych braci...tak z przymrużeniem oka😉

18 godzin temu, marawstala napisał:

Dziękuję. : ) 

Pamiętam, spoko były : ) rodowe predyspozycje, talent odziedziczyła po swoich przodkach .) Kiedyś zamówiłam książkę z dedykacją... dedykacja niespodzianka i autor napisał "Postęp, nie perfekcja". Najważniejsze, że trenuje bo trening czyni mistrza. Trzeba temu poświęcić sporo godzin. Kiedyś trafiłam na komentarz pod jakims filmikiem i osoba pisała tam właśnie o tym, że wiele osób mówi jej, że on/ona takiego talentu nie ma, a nie biorą pod uwagę tego ile czasu poświęca na ten rozwój... nie widzą drogi jaką przebyła : ) 

Tak, mój tata miał ogromny talent (...). Dokładnie tak jest jak piszesz. Uczymy się całe życie. W momencie kiedy kogoś zabraknie też się uczymy jak zapełnić pustkę po kimś. He, to dziwne, ale namalowałam wtedy za Twoją namową dwie neurografiki. Podczas malowania chyba pierwszej moją intencją ukazanie było jaki jest mój problem. W rysunku wyszło coś na kształt macicy lub pochwy 😜 (malowane tak jak powinno być, z zamkniętymi oczami). Przy drugiej neurografice skupiłam się nad kimś (to mężczyzna). I znowu rysunek przedstawiał coś na wzór fallusa 😂😂😂 To dziwne. Dziwne jest to, że z zamkniętymi oczami może powstać obraz tak wielowymiarowy i o pewnym znaczeniu... Może się skuszę i narysuję coś jeszcze. Chodzi za mną to "drzewo genealogiczne" ale nie dlatego, że od Ciebie kopiuję tylko czytam teraz dużo o przodkach i rozmyślam. Książki "Radykalne wybaczanie", "Technika uwalniania " i "Kurs cudów "... 

Edytowano przez Hobbi(s)tka

1 godzinę temu, Celestia napisał:

A gdyby tak złamać schemat? Zrobić taką wariację, usunąć pewnych członków rodziny i zastąpić ich tymi,którzy są naprawdę bliscy? Nanieść na drzewo jeszcze kilka matek i wspaniałych braci...tak z przymrużeniem oka😉

Sama nie wiem bo tu chodzi właśnie o to uznanie i zjednoczenie całego rodu... dzięki czemu każdy zyskuje w niej miejsce i nie jest odrzucony, a to uzdrawia ród. : )

Ale pewnie można sobie stworzyć swoją wariacje... z tym, że to już nie będzie rodowa... a bardziej rodzinna mandala : ) 

1 godzinę temu, Hobbi(s)tka napisał:

Tak, mój tata miał ogromny talent (...). Dokładnie tak jest jak piszesz. Uczymy się całe życie. W momencie kiedy kogoś zabraknie też się uczymy jak zapełnić pustkę po kimś. He, to dziwne, ale namalowałam wtedy za Twoją namową dwie neurografiki. Podczas malowania chyba pierwszej moją intencją ukazanie było jaki jest mój problem. W rysunku wyszło coś na kształt macicy lub pochwy 😜 (malowane tak jak powinno być, z zamkniętymi oczami). Przy drugiej neurografice skupiłam się nad kimś (to mężczyzna). I znowu rysunek przedstawiał coś na wzór fallusa 😂😂😂 To dziwne. Dziwne jest to, że z zamkniętymi oczami może powstać obraz tak wielowymiarowy i o pewnym znaczeniu... Może się skuszę i narysuję coś jeszcze. Chodzi za mną to "drzewo genealogiczne" ale nie dlatego, że od Ciebie kopiuję tylko czytam teraz dużo o przodkach i rozmyślam. Książki "Radykalne wybaczanie", "Technika uwalniania " i "Kurs cudów "... 

: ) zamykając oczy łatwiej kontrolować linie czyli lecisz markerem nie tam gdzie chcesz tylko w drugą stronę cały czas... oczy mogą być otwarte. : ) 

Każda z figur coś innego oznacza... ważny tu jest też temat słowa które przed i po się wypisuje no i wiele tematów dobrze jest rysować po ileś razy, a nie raz... Tu mandala była połączona z legalizacją prawdy. Nie ma tego dużo w necie... 

Solomiya Kozera czasem łączy te metodę z neurografika... jak masz ochotę to rysuj, sporo osób zaczęło się w nią wkręcać : )

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować