Gość gość Napisano Grudzień 29, 2014 Według Was w jakim wieku dziecko powinno się dowiedzieć skąd się biorą dzieci? I czy Was rodzice uświadomili czy dowiedzieliście się o tych sprawach od kolegów czy kogoś innego? Ze mną nikt nigdy nie rozmawiał o tych sprawach, dowiedziałam się w szkole od koleżanki jak miałam może z 9 lat. Do tego pytania skłoniło mnie to, że mam 8 letniego brata, który moim zdaniem jeszcze nic nie wie o tym skąd się biorą dzieci. Rodzice go nie uświadomią oczywiście. Skoro ze mną nikt o tym nie rozmawiał, to z bratem też. Z mamą nigdy na takie tematy nie rozmawiałam, mnie głupio było pytać, a jej pewnie też głupio było zacząć taką rozmowę. Cóż, poradzić, takie osobowości. Mój brat też raczej nigdy nie pytał o te sprawy. Wiem, że kilka lat temu padło pytanie z jego strony, co to jest seks, to mama jakąś głupią odpowiedź dała i tyle. Brat pewnie też się dowie wszystkiego od kolegów. Ale jak myślicie w jakim wieku dzisiejsze dzieci się dowiadują, że nie przynoszą ich bociany? Bo ja myślałam, że teraz to dzieci już wcześniej się wszystkiego dowiadują, a jak widać 8-latek jeszcze nic nie wie o tych sprawach i nawet go to zbytnio nie interesuje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach