Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

Uświadamianie dziecka

Polecane posty

Gość gość

Według Was w jakim wieku dziecko powinno się dowiedzieć skąd się biorą dzieci? I czy Was rodzice uświadomili czy dowiedzieliście się o tych sprawach od kolegów czy kogoś innego? Ze mną nikt nigdy nie rozmawiał o tych sprawach, dowiedziałam się w szkole od koleżanki jak miałam może z 9 lat. Do tego pytania skłoniło mnie to, że mam 8 letniego brata, który moim zdaniem jeszcze nic nie wie o tym skąd się biorą dzieci. Rodzice go nie uświadomią oczywiście. Skoro ze mną nikt o tym nie rozmawiał, to z bratem też. Z mamą nigdy na takie tematy nie rozmawiałam, mnie głupio było pytać, a jej pewnie też głupio było zacząć taką rozmowę. Cóż, poradzić, takie osobowości. Mój brat też raczej nigdy nie pytał o te sprawy. Wiem, że kilka lat temu padło pytanie z jego strony, co to jest seks, to mama jakąś głupią odpowiedź dała i tyle. Brat pewnie też się dowie wszystkiego od kolegów. Ale jak myślicie w jakim wieku dzisiejsze dzieci się dowiadują, że nie przynoszą ich bociany? Bo ja myślałam, że teraz to dzieci już wcześniej się wszystkiego dowiadują, a jak widać 8-latek jeszcze nic nie wie o tych sprawach i nawet go to zbytnio nie interesuje.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować