Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Andzia901

ospa u dziecka

Polecane posty

Gość Andzia901

Drogie mamy mam pytanko. Czy kapalyscie swoje pociechy w trakcie trwania ospy? Jesli nie to jaki okres czasu? I jakie sa sprawdzone sposoby na zlagodzenie tego ustronstwa? Moja cora ma dwa latka i bardzo cierpi,do tego goraczkuje. Prosze o pomoc.

Gość gość Ania85
syn w tym roku w marcu miał ospe ja zaraz po nim, oboje smarowaliśmy się fioletem i kąpanie codziennie delikatne mycie bez gąbki, szarym mydłem i delikatne wycieranie ręcznikiem żeby nie zerwać strupków, szybko się wygoiło i nie mamy śladu po ospie oboje

Gość gość
Witaj moja corcia 2,5 roku też ma ale łagodnie przechodzi ma 3 kropki i zero gorączki, a ja farmaceutka wszystko pokupowałam bo nie wiedziałam ze tak łagodnie można przechodzić, polecam Ci krótkie kilkuminutowe kąpiele, możesz dodac nadmanganian potasu żeby kolor wody był delikatnie różowy i super jest Tanno Hermal puder plynny ale inny, lżejszy, niezatykający. Nam pediatra zaleciała lek przeciwwirusowy Heviran który rozcieralam w moździerzu w pracy ale w sumie nie było potrzeby stosować. Moja pediatra przepisuje leki przeciwwirusowe bo skracają czas i intensywność choroby

Gość gość
moja córka lat 4 właśnie przechodzi ospę wysypało ją bardzo i od razu była codziennie kąpana w wodzie z dodatkiem nadmanganianu potasu,smarowanie wyprysków pudrodermem do tego syrop przeciwbólowy i przeciwgorączkowy zmiana pościeli i piżamki codziennie.nie minął tydzień a zostało kilka strupków...