Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy poród się zbliża? Doradźcie doświadczone mamy!

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny, jestem w 39t2d ciaży. Dwa dni temu podczas badania, szyjka była zamknięta, ktg nei pokazało żadnych skurczy. Dzisiaj ok 16 zauważyłam na wkładce troszeczkę brązowej wydzieliny, ale raczej nie galaretowatej tylko kremowej i od tego czasu przy podcieraniu papier brudzi się na brązowo-różowo (sorki za dosłowność). Brzuch twardnieje mi już od kilku tygodni, dzisiaj również, ale nie jest to nic regularnego. Czuję za to ucisk w pachwinach i nisko w dole pleców, ale nie jest to ból, a raczej dyskomfort. Boję się, ze przegapię skurcze i nie dojadę do szpitala (30 km). Miałyście podobnie? Kiedy nastąpił poród?

Gość gość
Odchodzi ci czop śluzowy i nie długo urodzisz.Ale skoro nie masz bóli to jeszcze poród się nie zaczął.Regularne skurcze co 5 minut jak się pojawią to jedź do szpitala.

Gość gość
Myślałam, że czop to taka galaretka, to jest po prostu kremowa wydzielina podbarwiona na brunatno....

Gość gość
Wrzuć na luz. Tak się przejmujesz a pewnie wody Ci odejdą pierwsze. Wtedy nic nie przegapisz a napewno nie porodu :)

Gość gość
Bo czop to właśnie taki glut a nie śluz...

Gość Majuni aaa aa
Kilka dni przed porodem mialam taka brazowa wydzieliine na bieliaznie tylko raz. Kilka dni puzniej odeszly mi wody i wtedy pojechalam do szpitala. Urodzilam na drugi dzien. 22 godz koszmarnego bolu... Powodzenia. Szczęśliwego rozwiązania

Gość gość
fajnie, żeby malutka poczekała jeszcze dwa dni i urodziła się w nowym roku. No ale na to już nie mam wpływu. Czekam na rozwój wypadków :)

Gość gość
Nie przegapisz porodu :-) tego nie da się przegapić.

Gość gość
no taką mam nadzieję, najbardziej martwię się, ze nie rozpoznam skurczy porodowych, bo przepowiadające mam już od dawna. Dodatkowo od dwóch dni tak mnie boli spojenie łonowe, ze nogi nie mogę do góry podnieść wyżej niż 5 cm. Lekki dyskomfort w podbrzuszu też już mam od jakiegoś czasu.

Gość gość
Skurcze porodowe pojawiają się regularnie i są bolesne. Na początku znośne, a później coraz mocniejsze.

Gość gość
Spokojnie, rozpoznasz:) Porodowe sa regularne jak w zegarku. Z poczatkową bolesnością to różnie, ale regularnośc jest charakterystyczna. Plamienie masz prawdopodobnioe od czopa, mnie zaczal odchodzić 3 dni przed porodem, ale podobno może tak byc juz kilka tygodnie przed więc to tez nie reguła:) Nic sie nie stresuj, na pewno zdazysz:) ja tez mam do szpitala ok 20km, też jestem w 39tc, tylko u mnie oznak porodu brak:/

Gość gość
tu autorka, noc miałam niespokojną, ale to raczej moja czujność nie dawała mi pospać. Dzisiaj rano za to zobaczyłam trochę "galaretki" w kolorze brunatnym. Jestem teraz pewna, że to czop. Wiem, że do porodu zostało kilka dni lub godzin. A ja niestety mam tak głupi charakter, że uwielbiam mieć wszysko zaplanowane i ta niepewność mnie wykańcza :)

Gość gość
Nie denerwuj się bo urodzisz w starym roku a wiem , że chciałabyś w nowym.Poród nadejdzie sam...