Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niedlugo bede mama

imie dla synka, potrzebna pomoc

Polecane posty

Gość niedlugo bede mama

Hej, Potrzbuje pomocy I inspiracji w wyborze imienia dla synka. Podobaja mi sie imiona takie jak: Tobiasz, Szymon, Milosz, ale na razie mieszkamy za granica I zdajemy sobie sprawe, ze musimy wybrac nieco bardziej “hamerykanskie” imie, aby obcokrajowcom latwiej bylo je wymawiac. Moje typy to Ksawery, Oskar, Dominik lub ew. Aleks, maz chce Oliwiera, ale z tego co slyszalam w PL Olivier uchodzi za imie typu Dzesika I Dzastin, czyli szczyt zlego gustu. Ktore z tych imion jest Waszym zdaniem najladniejsze? A moze macie jakies inne sugestie?

Gość gość
Kleofas Protazy Elizjusz

Gość gość
Viktor, Alex, David.

Gość gość
Dorian, Brajan, Kewin, Dżastin,

Gość niedlugo bede mama
Viktor- bardzo ladnie, mysle, ze nawet pisane normalnie przez "W" nie sprawiloby nikomu problemu, musimy to jednak przemyslec, bo w tym roku urodzil sie u nas juz w rodzinie jeden Wiktor i nie chcemy byc posadzani o "kradziez" imienia. Za Kevinow, Dzastinow i Brajanow raczej podziekuje, chociaz w naszym towarzystwie mamy dwoch malych Braianow i nikt tu sie z nich nie nasmiewa, to jednak myslimy z mezem, aby kiedys wrocic do Polski i nie chcemy aby dziecko mialo potem jakies przykrosci z powodu imienia.

Gość gość
nie Alex tylko Aleksander

Gość niedlugo bede mama
Aleksander nie podoba mi sie tak bardzo jak Aleks/Aleksy, tzn. imie Aleksander samo w sobie jest piekne, ale juz skrot Olek jakos do mnie nie przemawia

Gość gość
A może Adam? Taka sama pisownia po polsku i angielsku, bardzo ładne i proste międzynarodowe imię?

Gość gość
Dawid/David chyba najlepsze, przynajmniej dla mnie

Gość gość
Z podanych Dominik.