Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jakie obowiązki powininna mieć 10 latka?

Polecane posty

Gość gość

jakie obowiązki powininna mieć 10 latka?

Gość mamaviolusi
odkurzanie, gotowanie, sprzątanie, wyprowadzanie psa, czyszczenie akwarium, zakupy, mycie okien, pastowanie/froterowanie podłóg, mycie i odkurzanie samochodu, sprzątanie garażu, prace ogrodowe (grabienie liśc*****elenie, zrywanie owoców w sezonie). moja takie obowiązki ma i nie narzeka (swoją drogą spróbowałaby, to bym jej jeszcze dołożyła wyrób biżuterii, żeby na siebie zapracowała). oczywiście koniecznie nauka na same 5 i 6, za gorszą ocenę pozbawiam ją przywilejów - nie pozwalam grać na pianinie albo czytać Prousta. do komputera i telewizora dostępu nie ma, książki wybieram ja. no i oczywiście aktywnie udziela się w kółkach kościelnych. mam nadzieję, że pomogłam

Gość gość
czy musi opiekować się młodszym bratem 2 letnim?

Gość gość
te mama dorzuc jeszcze noszenie szafy na 10 pietro jak tragarze zawiedli :classic_cool:

Gość gość
Może pomóc trochę przy opiece brata, ale niekoniecznie Sprzątanie u siebie w pokoju, pomoc w kuchni, wyprowadzanie psa, odkurzanie mieszkania, wyniesienie śmieci itp.

Gość gość
ale ona mówi że nie chce bratu myć siusiaka, jak ją przekonać? mam jeszcze 4 dzieci

Gość dzieci_smieci
skoro juz jestesmy przy smieciach... KTO u was w domu wynosi smieci? :classic_cool:

Gość gość
Vavruszko bo ma duży worek

Gość gość
a nieuwazasz ze wynoszenie smieci przez jedna osobe jesli smieci produkuja wszyscy mieszkancy jest cos NIE HALO?