Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kto mi powie jak zrobić szybko dobrą pizzę domowej roboty, żeby nie czekać długo

Polecane posty

Gość gość

Kiedyś pamiętam, jak byłem u znajomych i zrobili chyba w pół godziny taką pyszną, ale nie mam już z nimi kontaktu, więc nijak zapytać o przepis. Ciasto drożdżowe to chyba musi rosnąć dlatego odpada, no chyba, że można to zrobić tak, że jest na szybko. Jakieś pomysły?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
jest gdzies jakis przepis z proszkiem do pieczenia-nie pamietam gdzie.ale z tymi drozdzami sie szybko robi co ty gadasz.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
idziesz do sklepu, kupujesz pizze i voila :classic_cool:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Kup gotowe ciasto drożdzowe, mrożone są ok, a na wierzch dodatki jakie tylko chcesz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
pizza: 1 litr maki 1 lyzka soli 2 lyzki oleju z oliwy 5dkg drozdzy 350ml.zimnej wody

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Zrób ciasto drożdżowe , rozwałkuj i wsadź do ciepłego piekarnika, tak do 100stopni, 10 minut masz wyrośniete i na pół upieczone, szybko wykładasz dodatki na górna półkę i dopiekasz. Zawsze tak robię, a moja pizza to nie jakiś cienki placek, ale właściwie gruba drożdżówa na słono.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Oczywiscie dopiekasz na wyzszej temperaturze.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
550gr maki 1.5 lyzeczki proszku do pieczenia 1 szczypta soli 75 gr masla 200ml mleka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×