Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

zapomniana tabletka

Polecane posty

Gość gość

Cześć dziewczyny jestem tu nowa na forum ale liczę, że odpowiecie mi na moje pytanie. Biorę tabletki anty od 5 miesięcy. Przerwa między opakowaniami miała miejsce od 22.12. Następnego dnia (23.12) współżyłam a krwawienie z odstawienia dostałam 24.12 jak zawsze w środę. Powinnam zacząć kolejne opakowanie 29.12 o godzinie 18:30 ale niestety zapomniałam i przyjęłam tą tabletkę kolejnego dnia około 11-12 w południe, a już o 18:30 drugą. Do tej pory nie było żadnego innego stosunku. Jakie jest ryzyko zajścia w ciążę?

Gość gość
pomóżcie, nie wiem co robić.

Gość gość
a kiedy mialas stosunek ? w dniu zapomnianej tabletki ?

Gość gość
Zależy kiedy się bzykałaś.

Gość gość
Dzięki za odpowiedzi ;) napisałam wyżej, że współżyłam 23.12, natomiast zapomniana tabletka była 29.12 i wzięłam ją po około 17 godzinach.

Gość gość
Chodzi o to, że zapomniałam pierwszą tabletkę nowego opakowania. Wyczytałam, że wtedy stosunki w przerwie między opakowaniami są niezabezpieczone.

Naprawde nie sadze, zeby bylo jakiekolwiek ryzyko. Nawet jesli mialoby wystapic jajeczkowanie (na co zresza byloby troche jeszcze za wczesnie), to jest bardzo malo prawdopodbne, aby plemniki mogly przezyc w twojej pochwie tak dlugo. Badanie wykazuja, ze plemniki w idealnych warunkach (tzn. gdybys sie nie myla, nie miala w miedzyczasie krwawienie itp) moga przezyc w ciele kobiety do 5 dni. Glowa do gory i nie zapominaj o tabletekach!

Gość gość
Nie rozpaczaj tylko pracuj ci/pką.

Gość gość
Ogromnie dziękuję!! :) nigdy nie zapomniałam to był pierwszy raz.. wiadomo święta, wyjazdy, rodzina i wyleciało z głowy :) jeśli dzień po stosunku wystąpiło krwawienie z odstawienia to znak, że nie doszło do zapłodnienia?

Nie, krwawienie pomiedzy cyklami tabletek nie jest prawdziwa miesiaczka, wiec nie swiadczy o niczym. Ale jak napisalm wyzej, raczej nie masz sie czym martwic.

Gość gość
dziękuję uspokoiłaś mnie :)