Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Okres w ciąży?

Polecane posty

Gość gość

Witam serdecznie. Mam pewne wątpliwości czy aby nie jestem w ciąży. Z moim ciałem ostatnio dzieje się coś dziwnego. Chociaż wiem, że to mało prawdopodobne żebym była w ciąży to sprawa wygląda tak: ostatnio współżyłam w październiku, okres spóźniał mi się 3 dni więc zrobiłam test i wyszedł negatywny. Od tamtego czasu do niczego nie doszło. Miesiąc później miesiączkę dostałam w terminie (28 dzień). Obie te miesiączki były koloru ciemno-czerwonego, a wręcz czarnego co mi się nigdy nie zdarzyło. Teraz w tym tygodniu mam dostać okres. Martwi mnie jednak to, że od kilku dni czuję się fatalnie, jestem zmęczona, podbrzusze mnie strasznie pobolewa i piersi zrobiły się pełniejsze i wrażliwsze na dotyk. Czy to możliwe że mimo dwóch miesiączek mogę być w ciąży? I czy kolor poprzedniej krwi ma jakieś znaczenie? Zdaję sobie sprawę że to brzmi absurdalnie ale jestem ciekawa waszych odpowiedzi. Może którejś z was zdarzyło się tak, że miesiączkowały normalnie, po czym okazało się że są w ciąży?

Gość gość
Aha zapomniałam dodac że w dniu robienia testu dostałam okres. Stąd dalej napisałam że "obie miesiączki..."

Gość gość
Skoro test w dniu miesiączki był negatywny, a potem pojawiły się jeszcze 2 miesiączki to ja bym ciąże wykluczyła. Proponuję iść do ginekologa żeby sprawdzić jakie są przyczyny tego że ostatnie miesiączki były nieco inne. Może coś z hormonami się lekko zaburzyło, albo jakieś inne zawirowania. Jeżeli masaż wątpliwości co do ew. ciąży zrób teraz jeszcze jeden test- spoko ostatnio okres miałaś w październiku to test na 100% będzie obiektywny.