Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak zlikwiodowac pajaczki na nogach

Polecane posty

Gość gość
spierdzialam sie

Gość OlgggaT
pajączki na nogach to niestety spadek po babci, mamie itd. Ja stosuję żel na pajączki galvenox soft i zaczynają mi pomału znikać, nie chciałabym aby przeszły w żylaki.

Gość gość
niekoniecznie spadek ja mam pajączki a moja matka ponad 60 lat nie ma tylko laserem możesz usunąć pajączki już istniejące

Gość MajjjaorkaYta
tak, tylko, że laser usuwa te co są, ale nowe i tak ci będą wyskakiwać bo to kwestia predyspozycji genetycznej. Ja miałam laserowo usuwane na nosie - bolało jak diabli, ale wyszło super! nowe wyskakują, ale nie są zbyt wyraźne, więc warto. Na nogach jak na razie odpuściłam laser i używam żel galvenox soft i jest dobrze. Ogólnie mam cerę naczynkową i to właśnie ona predysponuje do pajączków, żylaków, siniaków, a ostatnio zaczęły mi nawet na dekoldzie wyskakiwać czerowne naczyniaki - też podobno laserowo się ich pozbywa.

Zadbaj o aktywność fizyczną, odpoczywaj z nogami w górze, masuj nogi i nawadniaj się. Wypróbuj też Diosminex Ulgę w żelu, który jest polecany dla osób z syndromem ciężkich nóg oraz ze skórą skłonną do pajączków naczyniowych i rozszerzonych naczynek. Zawiera również hesperydynę, wyciąg z ruszczyka, witaminę C i olejek miętowy. Dba nie tylko o zdrowie nóg, ale również o wygląd skóry.