Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość GrudniowaCiężarówka

ciąża potwierdzona, jak pójść na zwolnienie?

Polecane posty

Gość GrudniowaCiężarówka

Jestem w ciąży co potwierdziło badanie w placówce prywatnej, usg, hcg. Obecnie mam 1 pierwsze spotkanie z ginekologiem za 3 tygodnie dopiero. A teraz źle się czuję, mega źlę. Czy idąc do lekarza rodzinnego ten może mi wypisać zwolnienie na 100%? Dziękuję

Gość gość
Początek ciąży i już chcesz zwolnienie na 2 lata a pracodawca niech płaci? To taki sposób na życie?

Gość gość
Początek ciąży i zwolnienie?? Masakra! Sama jestem na zwolnieniu ale nie ze swojego grymasu tylko dlatego ze dostalam krwawienia i mam zagrożona ciaze... Tak to bym byla do tej pory w pracy a jestem w 33 tygodniu... Zaszlas w ciaze po to żeby pracodawcę okraść haha jak mnie w******ja takie baby!! Ciaza to nie choroba!!!!

Gość gość
Leniwa krowa

Gość gość
Ciaza nie choroba, zapierdzielaj do dnia porodu jak sie nic nie dzieje.

Gość gość
ja tez strasznie sie zle czulam i dostałam zwolnienie od 7 tyg a byłam najpierw w 5 tyg ale czułam sie ok zmieniłam tez lekarza na takiego co wiedziałam ze wypisuje l4, postekałam, powiedziałam ze praca fizyczna co jest prawda i nie było problemu

Gość gość
Leniwe puste baby! Zachodzą w ciaze tylko po to by okradać pracodawców!! Dla mnie takie baby nie powinny dostawać zwolnienia ja sama poszlam na zwolnienie tydzień przed porodem!!! Jestes leniwa tępa paskuda!!!! Zal mi was leniwe k***y jak wy sie dziecmi zajmecie??!!

Gość gość
lekarz rodzinny tez wypisze takie zwolnienie, mnie wypisał, przy czym ja miałam grypę, dostałam 100 %, to był 8 tydzien

Gość gość
aha dodam tylko ze te złosliwe Panie to takie co pewnie nigdzie nie pracuja i zazdroszcza;) mezus je utrzymuje, ale oczywiscie kobietę której zwolnienie się nalezy nazywaja leniwą krową;) po to płacimy składki zeby z nich korzystać;)

Gość gość
Takie krowy jak ty pracodawcy powinni móc zwalniać z pracy.

Gość gość
A pozniej sie dziwic, ze zus robi problemy, zeby macierzynski wyplacic kobietom, ktore pracuja cala ciaze, wlasnie przez takie p***y jak autorka.

Gość gość
Jakie się należy :o ciąża to nie choroba

Gość gość
Dlaczego nie od ginekologa, nie chcesz żeby pracodawca wiedział teraz że jesteś w ciąży :o

Gość gość
Ja pracuje w markecie! A mężuś to ciebie moze utrzymuje bo mnie na pewno nie!! Siedzicie szmaty na zwolnieniu bo jestescie leniwe przyjdzie dziecko skonczy sie macierzyński i co znowu nastawisz tylek i zrobisz sobie kolejne dziecko po to by okradać pracodawcę i zus!! Tępa krowa!!

Gość gooo
magiczne właściwości testu ciążowego - dwie kreski i od razu samopoczucie leci na pysk:)

Gość prawa i sprawiedliwa
Co wy na nią jedziecie jak wściekłe suki! ŹLE SIĘ DZIEWCZYNA CZUJE! nie umiecie czytać? nie napisała, że chce do końca ciąży. Ja też poszłam od razu na zwolnienie przeleżałam dwa tygodnie, a co? miałam rzygać na uczniów w szkole i mdleć w pracy? po dwóch tygodniach wróciłam i pracowałam do samego końca tzn po drodze dwa razy miałam jeszcze zwolnienia tygodniowe: raz na anginę, raz na wymioty i zawroty głowy. Ale wy już szukacie taniej sensacji żeby komuś naubliżać.

Gość gość
Ale wredne jestescie. Po to placimy skladki zeby w razie komplikacji czy zlego samopoczucia w ciazy moc skorzystac ze zwolnienia. Jestescie zazdrosne czy glupie? Autorko idz albo do rodzinnego albo do innego ginekologa. Pozdrawiam, przyszla mama korzystajaca ze zwolnienia :-)

Gość gość
ja też nie rozumiem o co się tak burzycie? Ja początek ciąży byłam na zwolnieniu, bo nie byłam w stanie się sama ubrać i wymiotowałam dalej niż widziałam, a po trzech tygodniach wróciłam do pracy normalnie.

Gość prawa i sprawiedliwa
O suki zajarzyły! dotarł inny punkt widzenia, do którego same nie były w stanie dojść! tak, tak kretynki: ZWOLNIENIE MOŻE BYĆ NA DWA TYGODNIE, ALBO NA KILKA DNI! BRAWO debilki!!!! zaskoczyłyście :D FANFARY DLA WAS

Gość gość
ja pierwsze 3 miesiace ciąży wymiotowałam, spałam po 20 h na dobę, nie mogłam jeść. brałam leki na przeciwwymiotne, ktore czasem działały. moja kolezanka któa była równolegle w ciąży śmigala jak motorek, żadnych objawów. gdyby nie rodzaj pracy (duży stres i ustawowo automatycznie obejmuje mnie zwolnienie w ciąży) to nie dałabym rady. w 2 trymestrze zateskniłam do pracy bo czułam się o niebo lepiej. a w 3 znowu źle. kolezanka do końca bezobjawowo. Takze wszytsko zalezy od organizmu. każda z nas inaczej znosi ciąże.

Gość gość
i dobrze, ja tez od razu poszłam na l4 i bede to polecac kazdej kobiecie. Pracodawca i panstwo by cie w*******o, ty zrob to samo!!

Gość gość
Ty może i pracujesz w markecie więc musisz pilnować swojego stołka, ja w ciążę zaszłam po 10 latach pracy, miałam już wyrobioną pozycję i na zwolnienie mogłam sobie pozwolić. Rozumiem jednak, że na najniższych stanowiskach jest konkurencja duża, pracować w markecie może nawet osoba opóźniona, stąd Twoja frustracja i opluwanie autorki.

Gość gość
Wiecie co... zeby kobieta kobiecie takie przykre rzeczy pisala... Mowi sie,ze faceci nie rozumieja odmiennego stanu...ale jednak najgorszesa baby... Wy pracowalyscie to kazda musi zapier.. do porodu. Wazniejsza dla Was byla praca,a nie zdrowie dziecka to Wasza sprawa. Skoro dziewczyna zle sie czuje to i tak nie hedzie w stanie pracowac. Ja poszlam na zwolnienie w 4.tc. Dostalam plamienia,od 8.tc czulam sie koszmarnie. Ciagle wymioty,zawroty,zgaga...Do 16.tc tylko lezalam,bo nie nadawalam sie do niczego. Kazda ciaza jest inna. Kobieta powinna kobiete zrozumiec. Ale kogo jasie czepiam... Niby zadnapracanie hanbi,ale jezeli kasjerka w markecie tak rzuca miesem i pluje jadem z zazdrosci to mnie to po prostu smieszy...

Gość gość
tak baby same się okładają pięściami i to w babskich sprawach to jest najgorsze :o

powinna ci dać l4 powiedz jak sie czujesz tylko dostaniesz 80% wypłaty a od ginekologa dostała bys 100%

Gość gość
jest coś wstrętnego i obrzydliwego w kobietach i mężczyznach, którzy są wulgarni i obrażają innych

zawsze ktos sie znajdzie kto lubi obrazac za mna łazi taki jeden gosc,cały czas sie mnie czepia:D

Gość gość
Tak, praca dla was ważniejsza niż zdrowie dziecka haha. Argument godny nastolatki, która mentalnie zapewne jesteś - wtedy tatuś dawał pieniazki z nieba, teraz mezus. Żeby się nie czepiał, to do momentu zapłodnienia trzeba poudawac ze się jest samodzielną i pracuje na właśne utrzymanie? Zdrowie dziecka najważniejsze, owszem, a pomyślałas ze na to zdrowie, jak i życie dziecka czy mamy ktoś musi zarobić. Cieszcie się leniwe baby ze żyjecie w Polsce bo na tym wychwalanym przez większość Zachodzie, szczeny by wam opadły gdybyście MUSIALY pracować do samego końca, żadnych specjalnych zwolnień dla ciezarnych nie ma, a każde zwolnienie lekarskie to porażka finansowa.

Gość alcaiczny
I potem zatrudniaj kobiety i słuchaj tych głupot, że są takimi samymi, a nawet! lepszymi pracownikami :) Leniwe i głupie to...