Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

werka997

Co mam zrobić z rodzicami

Polecane posty

Mam 15 lat i rodzice kompletnie mi nie ufają ... Odkąd jestem w gimnazjum daje im ku temu powody ... Miałam okres w którym ćpałam przez co zaliczyłam parę wizyt u psychologa a moje relacje z rodzicami uległy zniszczeniu. Mam jednak charakter imprezowiczki i dosyć często pije alkohol, popalam trawkę, czy fajki. Rodzice co jakiś czas łapią mnie pijaną czy znajdują w moich rzeczach papierosy. Ostatnio ojciec przyłapał mnie jak robiłam imprezę w domu. Mama mi powiedziała, że jej zdaniem wszystko to robię im na złość, jednak to nie jest prawda! W momencie gdy już idę kupować ten alkohol czy coś innego nigdy nie myślę w ogóle o rodzicach! Dzisiaj sylwester i mam parę zaproszeń na różne imprezy od w miarę spokojnych do takich gdzie będzie się wiele działo.... Spytałam ich czy mogę iść jednak oni się nie zgadzają... W sumie nie dziwie się im jakoś ale wiem że jeśli mnie nie puszczą to ich znienawidzę ... Miałam trochę ważny plan związany z tym sylwestrem i nie będę go mogła zrealizować w żaden inny dzień już... Kurde ja nie jestem złym człowiekiem! Jakoś w naturze mam już zapisane odruchy które mnie ciągną do tych używek.... Może ktoś ma jakiś pomysł jak mogę przekonać rodziców żeby jednak mnie puścili ?

Gość gość
nie w naturze tylko slabej woli

no może i słabej woli ale kurde byłam ćpunem przez 2 lata także uwierz nie jest łatwo nie sięgnąć po to znowu i dlatego przechodzę na inne używki

Gość gość
wychowaj ich sobie by Ci życia nie utrudniali. zamknij w łazience od czasu do czasu niech skomlą o wypuszczenie uprzednio podpisując zgody , o które się dopominasz no i kasę

Gość gość
jesteś głupia gdy czytam twoje wypociny cieszę się że nie mam dzieci, takich dzieci

Gość gość
jesteś przykadem na to że dzieci trzeba lać od dzieciństwa by szanowały rodziców i wiedziały co im wolno a co nie 15 letni ćpunka i do tego głupia rodzice zamiast cię utrzymywać powinni wywalić cię na ulicę tam sama zarabiaj na dragi i alkohol nie wiem jaki jest sens trzymać takiego kogoś jak ty, tylko ciągniesz kasę od rodziców a i tak nie liczysz się z ich zdaniem, zasadami.... równie dobrze możesz żyć na własny rachunek skoro uważasz się za taką mądrą i niezależną

Gość gość
jakbym miala taka corke to tezdo kaloryfera bym uwiazala. 15 lat, ćpanie, picie :( Jeszcze troche i wnuka im podrzucisz, patologia

Gość gość
Kurde ja nie jestem złym człowiekiem! Jakoś w naturze mam już zapisane odruchy które mnie ciągną do tych używek... nie, po prostu jesteś tak głupia, że już bardziej się nie da. I zupełnie niepotrzebnie ujawniasz tę smutna prawdę na forum

Gość gość
Jeszcze troche i wnuka im podrzucisz, patologia to pewnie był ten jej wazny plan na sylwestra, dobrze się nadstawić kolegom :D

Gość gość
popitol coś jeszcze na beztemacie ,sracie gacie pitolenie o szopenie,:-p

Gość gość
jeszcze trochę i znajdziesz sponsora bo masz taki typ osobowości a potem już z górki choroby weneryczne i nieplanowana ciąża szybko nadeszła ta twoja dorosłość

Gość gość
Witaj Weroniko. :) Swoją drogą, bardzo, bardzo ładne imię. Czy wiesz, że w przeszłości, jeszcze 100-200 lat temu, w polskich domach ostatni dzień grudnia był świętowany zupełnie inaczej? W ciągu dnia panowała absolutna cisza, symbol oczekiwania. Bo idzie nowe! Tak jak w Wigilię rodzi się Dzieciątko, tak 1 stycznia nadejdzie nowy rok. A nowy rok to nowe sadzenie ziaren, nowe plony, nowe łaski. I dopiero pod osłoną nocy młodzi kawalerowie robili trochę łoskotu. Żeby pokazać pannom swoją siłę, męskość, no i pewnie to, że się pannami interesują, zdejmowali bramy, zawlekali brony czy pługi na dachy domostw... :D Ale za to co się działo 1 stycznia, ho ho... Wtedy dopiero była prawdziwa radość. Jadło się pyszne ciasto, sąsiedzi schodzili się na pogaduszki, śpiewano kolędy, bo to jeszcze ten okres. Nie to co dzisiaj. 31 grudnia chleją i strzelają petardami, a cały Nowy Rok przeleżą na kacu. Także, Droga Weroniko (piękne imię, mówię szczerze), na znak zaznaczenia swojej mądrości, pokazania tego, że nie jesteś głupią gąską i wiesz, jak umieli świętować Twoi dziadowie, że wiesz, co to kultura tradycyjna i dziedzictwo narodowe, zaproponuj może rodzicom wspólny wieczór, tzw. wieczorki. Możecie posłuchać ciekawych audycji, pani etnograf Aldona Plucińska pięknie opowiada o tradycjach naszych przodków, babć i dziadków, mówi jakby płynęła. Audycje z jej udziałem są dostępne za darmo w internecie.

Wiecie państwo co ? Możecie mi mnie obrażać pisać że jestem głupia itd itd ... Ale mnie kompletnie nie znacie ... Czy zastanawialiście się dlaczego ja zaczęłam ćpam ? Nie należę do osób głupich... Dobrze się uczę, dużo czytam, lubię się rozwijać... Co do tego że przyniosę rodzicom wnuka też się mylicie... Nie planuje stracić dziewictwa do 18 roku życia... Mój plan był związany z tym że chciałam się pogodzić z byłą przyjaciółką która będzie na jednej z imprez a nie mam szans nigdzie indziej jej spotkać... Nie wiem możecie mnie osądzać dalej ale lepiej najpierw spytajcie się dlaczego...

Gość gość
Werka uszy do góry. :) Niech Ci się darzy w nowym roku! :)

Gość gość
skoro ćpasz, imprezujesz i pijesz, to raczej mądra nie jesteś. Mózg już pewnie zlasowany skoro robisz to od dzieciństwa. Więc nie opowiadaj, że dobrze się uczysz. Coś mam wrażenie że nawet gimnazjum nie ukończysz przy takim stylu życia. No własnie, niby czemu ćpasz i pijesz w tym wieku? Co cię do tego skłoniło? Mądrość czy totalny kretynizm?

Gość gość
no to ja się pytam czemu dobra uczennica ćpa w wieku 13 lat ?

Gość gość
nie no spoko ty imprezujesz, pijesz i ćpasz w wieku 15 lat podczas gdy ja nawet nie piłam alkoholu mając 23 lata no ale co ja wiem o życiu :-)

Gość gość
To forum kobiece, nie dziecięce.

Zaczęłam ćpać bo w momencie gdy 4 lata temu zmarła moja babcia moja mama popadła w depresję i aby jej pomóc wyprowadziliśmy się z rodzinnego miasta do miasta oddalonego o 500 km... Trochę to było za dużo dla mnie jak na tamten czas... Nie mogłam się odnaleźć w nowym mieście. Nie mogłam o tym powiedzieć rodzicom bo mama była wtedy najważniejsza i nie chciałam ich dodatkowo martwić.. Gdy poszłam do gimnazjum zaproponowano mi narkotyki... nie oparłam się jak głupia wiem

Co ty za bzdury opowiadasz- mam charakter imprezowiczki, lubię używki, itp. Masz charakter manipulantki, a tytuł tematu powinien brzmieć: "Co mam zrobić ze sobą"

Gość gość
no to faktycznie powod :D do cpania i picia :D I co, pomogło? Głupia jestes jak but i tyle i swoje durne wyskoki tłumaczysz smiercia babci :( niby kazde tłumaczenie dobre, ale to jest wyjątkowo dziecinne Ty lepiej spytaj co rodzice mają z tobą zrobic, żebys menelka sie nie stała całkiem, a ty pytasz co z rodzicami zrobic? To z tobą jest coś nie tak, a nie z nimi

Gość gość
wszędzie widzisz problem tylko nie w sobie jak się zmienisz to i rodzice się zmienią choć moim zdaniem powinni cię zamknąć w klinice uzależnień to nie jest normalne że ćpasz chlasz i imprezujesz i niczym nie możesz się usprawiedliwić jesteś dzieckiem

Gość gość
werka. kazdy tak mial i ćpał nie martw sie o relacje z rodzicami to zawsze rodzice. a kto nie lubi imprez kto nie pije alkoholu? i ja popalam trawkę, Rodzice sie przyzwyczaja.