Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

co mam z robić z tym wąsem?

Polecane posty

Gość gość

zgoliłybyście go? co ja mam z tym zrobić? szpeci mnie to niesamowicie, a boje się wydepilować plastrem/kremem, bo to cholerstwo odrasta. co robić? http://pokazywarka.pl/ox4vui/

Gość gość
posmaruj sobie kurzym goownem:D

Gość gość
plaster, krem, woda utleniona

Gość gość
ja depilowałam laserowo 10 razy. miałam takie mocne wąsy, że musiałam golić codziennie. teraz mogę to robić raz na tydzień i nie mam po goleniu czarnych kropek, zostały mi same jasne i cieniutkie włoski, których prawie nie widać

Gość gość
a nie będzie mi odrastało widocznie, nie ściemnią mi się jeszcze? wygląda to aż tak źle według Was?

Gość gość
na początku plaster, da się przyzwyczaić do bólu, a jak zobaczysz, że odrasta to pęseta, ja obecnie załatwiam sprawę pęsetą i jest OK ;)

Gość gość
a jaki koszt lasera? czy kosmetyczka mi jakoś zaradzi? męczy mnie to, bo gdziekolwiek nie pójdę, jadąc autobusem, tramwajem mam wrażenie że jak stoję bokiem, to że to widać, a jak zaświeci słońce to juz w ogóle.

Gość gość
zgol wąsika maszynką

Gość gość
light sheer, 100zł za zabieg, widoczne efekty w gęstości uwąsienia miałam dopiero po 6 zabiegu

Gość gość
boisz się, że odrośnie jak usuniesz? :D ale jak nic z nim nie robisz, to przecież też ci na okrągło rośnie

Gość gość
no racja, dlatego postanowiłam to jakoś usunąć. tylko czy usuwanie plastrem nie będzie powodowało grubszego owłosienia? moja mama goli kremem takim, który zbiera się szpatułką no i widzę, że ma ciemne

Gość gość
wyrywanie plastrem lub pęsetą powoduje tak wielkie podrażnienie mieszków włosowych, że te zaczynają produkować wąsy dwa razy grubsze i to w tempie czterokrotnie szybszym, dowiedli tego amerykańscy naukowcy

Gość gość
w zyciu bym w takim stanie z domu nie wyszła- woskuję co 2 tygodnie, ale nawet po m-cu od woskowania nadal wygladałam 50 x lepiej niż ty obecnie- masz więc odpowiedź: wosk raz na dwa tygodnie i nawet w dniu depilacji będziesz wyglądać jak czlowiek, bo włosy są przerzedzone- nie rosną wszystkie na raz- i krótsze są. boisz się, że ściemnieją?- i tak juz są ciemne, a woskowanie nic nie zmieni w tej sprawie- sama robię, to 20 lat i nikt nawet nie wie, ze mam taki problem. polecam kosmetyczkę-5-10 zł raz na 2-3 tyg, to niedużo, a drogeryjne plastry sa kiepskie, nie usuniesz 100 % włosków i nie będzie aż takiego super efektu. laser? 300 zł za zabieg, potrzeba mnóstwo powtórzeń i do tego twoje włosy są jak na laser zbyt delikatne- najlepiej mieć grubą czarną szczecinę:D, a tak, to bedziesz powtarzac bez końca. no i trzeba do lasera ogolić włosy.. brr

Gość gość
chyba faktycznie wezmę pociągnę nawet jeszcze dziśplastrem, golenie plastrem na ile starcza babeczki?

Gość gość
nie wiem co to za badania, ale moje włoski przez 20 lat nie zmieniły grubości, co do tempa wzrostu, to nie wiem- może faktycznie nieruszane rosną wolniej, ale nie zmienia, to faktu, że po mcu od wyrwania osiągają co najwyżej połowę dlugości tego co bym miała w stanie naturalnym, więc wg mnie sie opłaca

Gość gość
polecam ci jednak iść do kosmetyczki- przynajmniej na pierwszych kilka razy, później ewentualnie możesz sie bawić, bo do tego trzeba mieć dobrą technikę odrywania plastra i dobry wosk, a o taki trudno- najlepiej kupowac taki dla kosmetyczek

Gość gość
powiem tak, coś muszę z tym zrobić, bo Nowy Rok za pasem, wiec jakaś zmiana należyta musi być. ładne usta mam według opinii wielu, ale te włosy. jak z kimś rozmawiam mam wrażenie, że się patrzą na moje wąsy, nie wiem czemu mi nagle tak urosły.

Gość gość
ile masz lat autorko?

Gość gość
a gdzie taki wosk dostanę? w zwykłym markecie? nigdy nie widziałam, generalnie używam czasami kremu do depilacji, którego używa moja mama na codzień właśnie do wąsika. nie wiem, ale wąsika bym chyba tym nie posmarowała. dlatego zastanawiam się nad plastrami.

Gość gość
mam 19 lat, a jakie to ma znaczenie?

Gość gość
w hurtowniach fryzjersko kosmetycznych, na allegro chyba też, ale dlaczego nie chcesz iść do kosmetyczki? trwa 3 minuty, kosztuje grosze i sama tak dobrze nie zrobisz

Gość gość
pierwszy raz chciałabym zrobić sama plastrem, nie wiem czemu mam takie przekonanie, potem za drugim razem pójdę do kosmetyczki. jednak to trochę wstydliwa sprawa, nei wiem.

Gość gość
Zahoduj, będziesz jak Conchita Wurst.

Gość gość
ja miałam 14 lat i się nie wstydziłam, nie bądź głupia, właśnie na pierwszy raz najlepiej się wybrać. i ja byłam w latach 90-tych, a teraz, to jest norma- tyle kobiet usuwa "wąsy" nawet jak nie ma potrzeby, bo maja sladowy meszek, moje młode kuzynki, znajome- praktycznie wszystkie. nie wygłupiaj się, wstyd, to jest iść na depilację "rowa"

Gość gość
moze macie rację, że umówię się po nowym roku z kosmetyczką, albo przejde się bo jest w bloku obok.

Gość gość
z miejsca cię przyjmie- to jest taka usługa, że wystarczy wpaść do salonu i cię obsłużą bez zapisów, bo trwa to 2 minuty

Gość gość
a boli ?

Gość gość
u mnie w mieście u kosmetyczki kosztuje 12zł woskiem, 50zł laserem

Gość gość
tak , ale jak nie będziesz się wyrywać z fotela to potrwa krócej

Gość gość
ja mam taki sam problem, depiluję to woskiem w Health & beauty service w wwie, nic nie boli i wolno odrasta