Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie chce mieć 19 lat

Polecane posty

Gość gość

Rocznikowo mam już 19 lat.. Czuje się taka jakaś stara.. przygnębia mnie fakt że mam już rocznikowo 19 lat a nigdy nie byłam w związku.. Wogole jakos nie dociera do mnie to że mam już 19 lat , to dla mnie jak jakaś abstrakcja , czuje się w środku czasami jak takie małe dziecko , z wyglądu mam 18 lat , ale zupełnie nie czuje tego swojego wieku Uwielbiam imprezować,podróżować,poznawać nowych ludzi,uwielbiam się wygłupiać i często robimy ze znajomymi z siebie pajaców , śmieszą mnie rzeczy ktore nie powinny , wogole nie wyobrazam sobie siebie jako poważnej dorosłej osoby , wiecznie będe w środku dzieckiem

Gość gość
A za rok będziesz miała 20 lat. Czasu nie zatrzymasz.

Gość gość
Noi to mnie przeraża :( Wczoraj wkręciła mi się taka psychofaza po jaraniu na temat śmierci , boje się tego , i wogole taka jakas strachliwa jestem wszystkiego się boje eh

Gość gość
Staraj się oswoić z myślą że kiedyś możesz umrzeć. A póki co, skup się na tym żeby pójść na studia :)

Gość gość
Przeciez jesteś dzieciakiem, korzystaj i nie zastanawiaj sie nad tym, jeszcze nawet szkoły nie skonczylas a juz myślisz, ze nie chcesz "dorosłego zycia"...

Gość gość
Staro to się zaczniesz czuć za jakieś 7-8 lat. Teraz będziesz miała 19-24 lata a i tak będziesz się czuć jak nastolatka i zachowywać "szczeniacko" :) dopiero potem nagle uświadomisz sobie, że przestaje Cię to bawić, ze znajomymi poruszacie inne tematy i nie można cały czas jechać na wygłupach jak w szkole

Gość TombRaider
A ja nie chcę 25... Ale rocznikowo już mam... Czas leci tak szybko, a tak się go marnuje... I co mam... Nic... Rozstałam się z facetem po latach jakieś 2-3 mc temu, ani perspektyw, domu, dzieci, ogrodu zaje/banego krasnalami. Nie chce mi się wchodzić w żaden inny związek jak na razie, a inny wyznaje mi dziwne rzeczy. Szkoła jak po grudzie, już mi się totalnie nie chce, korpo w którym nie warto awansować i te psie pieniądze. A czy te naście, dzieścia-lat oznacza, że masz być poważna i chodzić z uniesionym nosem, mieć 5 dzieci i spoglądać na wszystkich szczęśliwych z góry? Robisz zupełnie normalne rzeczy i masz prawo czuć się młodo i mieć jeszcze luźne podejście do pewnych rzeczy. Za 10 lat żałowałabyś, że nie masz żadnych wspomnień. Człowiek się zmienia i na pewno nie zostaniesz na zawsze dzieckiem. Może faceci tak, bo oni nigdy z gatków do końca nie wyrastają. Plastikowa karta nie robi z nikogo osoby dorosłej. Uważam, że te kilka lat temu miałam bardziej infantylne podejście. Za kilka lat będziesz myśleć inaczej, życie bardziej cię doświadczy, kto wie co się wydarzy.