Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy ŁÓDŹ to fajne miasto i bezpieczne

Polecane posty

Gość gość

????.

Gość Lumperia
Mieszkam w Łodzi od urodzenia.Moje dzieci również.Czuje się bezpiecznie!A czy fajne? Zależy dla kogo?! Jak w każdym mieście w Polsce jest duże bezrobocie, mnóstwo alkoholików.Najbardziej zadbana jest Ul.Piotrkowska, inne dzielnice na zadupiu, takie jak Bałuty, lepiej omijać szerokim łukiem.Patologia jest na Jaracza, Włókiennicza itp. Można zarobić w głowę w dzień.Nawet napadają na samochody.Takie dziadostwo tam mieszka! Przykre ale prawdziwe.

Gość gość
Piotrkowska nie jest zadbana tylko ZABETONOWANA

W Łodzi czuję się bezpieczniej niż w Warszawie, to na pewno. Czy fajne? Zależy kto czego oczekuje. Mnie się podoba. Wada: chyba najgorsza komunikacja w Polsce.

Gość gość
Ma wady i zalety. Mieszkam w Łodzi od urodzenia, generalnie nie miałabym nic przeciwko temu, żeby się stąd wyprowadzić, tyle że mamy tu mieszkanie, oboje z mężem stałą pracę, więc jakoś tak ciężko zmieniac teraz wszystko... Może kiedyś. Jeśli chodzi o bezpieczeństwo to myślę, że podobnie jak w innych miastach. Ja na moim osiedlu (Retkinia) czuję się raczej bezpiecznie, ale - jak już ktoś napisał - na przykład po Bałutach to nawet w dzień trochę strach chodzić... Komunikacja miejska to dramat, bezsensowne rozkłady jazdy, autobusy i tramwaje spóźniające się, do tego brudne... Obecnie cała Łódź jest rozkopana, objazdy, zwężenia itp., bo buduje się nowa trasa WZ, według mnie niepotrzeba inwestycja... Mamy za to podobno bardzo dobrą wodę, można pić z kranu :-p Parę fajnych miejsc typu Manufaktura, gdzie można i zakupy zrobić, i powspinać się na sztucznych ściankach, i zjeść, latem pograć w siatkę plażową, a zimą pojeździć na łyżwach... Tak naprawdę dużo zależy od tego, w jakiej okolicy się mieszka i czy się ma sensowną robotę (jak to w dużym mieście - życie nie jest tanie).

Gość gość
Jest tu dużo fajnych kobiet do napadnięcia i pobicia

Gość gość
byłam raz w Łodzi przez 3 dni, ogólnie to miasto zaniedbane, brzydkie i niebezpieczne, wieczorem mozna sie czuc bezpiecznie tylko na Piotrkowskiej, napewno tam nie wroce, mam pytanie do Łodzian: dlaczego tyle kamienic jest nieodnowionych? czy mysle dobrze ze wiekszosc to sa prywatne kamienice zydowskie i właściciele nie dbaja o nie bo wiekszosc po wojnie wyjechała do USA? sprostujcie mnie jesli sie myle

Gość gość
Lodz jest obecnie bezpieczniejszym miastem niż kiedyś ale w Warszawie jest bezpieczniej. Swego czasu Lodz razem z Katowicami przodowala w rankinkach niebezpiecznych miast. Aktualnie niebezpieczniej jest w Krakowie, Wroclawie czy Gdansku :-)

Gość gość
gość dziś zadaj to pytanie władzom miasta, mieszkańcy z pewnością chcieliby mieszkać w bardziej zadbanym mieście, ale kłamliwa polityka lokalna jest ciężka do zrozumienia

Gość gość
"Czy ŁÓDŹ to fajne miasto i bezpieczne?" Nie i nie.

Gość gość
Fajne nie jest, klimat padł już dawno temu, zbyt dużo tu zostało zniszczone, rozkradzione i zamknięte, a dzisiejsze zrywy żeby je uatrakcyjnić, nie zawsze są trafione. Z przykrością patrzę na Piotrkowską, która niby ma być turystyczną wizytówką Łodzi, a zrobiono z niej betonowy tunel i te ziejące pustką witryny sklepowe (efekt nadmiaru molochów handlowych). Ileż można łazić w kółko po Manufakturze? Nudno, drogo i zawsze te same gęby spotykasz. Ale moim zdaniem jest bezpieczniej niż kiedyś.

Gość gość
No nie powiedział bym że Piotrkowska jest bezpieczna a kto kogo nie tak bardzo temu zabił na tej ulicy może jedynie bezpieczniej jest tam gdzie tramwaje jeżdżą.

Gość Lumperia
Ul.Piotrkowska w Łodzi wcale nie jest bezpieczna. Po wyjściu z dyskoteki można niezle zarobić po gębie. Coraz częściej pokazują w telewizji jak jeden, drugiego zabija nożem, lub kopie na śmierć.Do Chazarskiej żydówki.Co za brednie tutaj piszesz?! Gdzie masz w Łodzi wodę chlorowaną? Chyba w meczecie?! Woda u nas jest najlepsza w Polsce!!! W łodzi było by fajnie gdyby nie zaczęli zjeżdżać się mojsze! Pałac Poznańskiego Urząd Miasta Łodzi odrestaurowany pięknie i żydzicho się wtedy pojawił, bo to jego!!!!

Gość gość
Też jest nie ciekawy Górniak chodzi mi tu o ulice Grabowa Zarzewska Słowiańska itp nie polecam łazić tam w nocy .

Gość gość
Ogólnie to miasto nie jest dla spokojnych ludzi masa kiboli ŁKSU czy Widzewa żydują się na tych murach nie przyjemnie to wygląda ale no cóż takie miasto ma klimat.

Gość gość
Faktycznie na Grabowej co jakiś czas kogoś zabijają. Na Poznańskiej tez mnóstwo lumów grasuje nocą.Teraz zrobiło się znacznie bezpieczniej w dzielnicy na Dąbrowie.Mnóstwo pijaczków zmarło i zrobiła sie czystka.Mam obawy że następcy juz zaczynają zastępować swoich nieżyjących ojców!

Gość Julka 321
Moim zdaniem wszystko zależy od dzielnicy. W każdym mieście są miejsca bardzo bezpieczne i takie które lepiej omijać szerokim łukiem. Tak samo jest w Łodzi. Ja mieszkam na Retkini i jest super. Teraz jestem na etapie szukania większego mieszkania i tylko ta dzielnica, albo bliska okolica mnie interesuje. Bardzo fajne mieszkania budują na Srebrzyńskiej42. Podobno w 2017 zakończą budowę. Lokalizacja jest tak dobra że mocno rozważam ten temat. Mieszkania są z widokiem na park Zdrowie!!

Gość gość
Ja przeprowadziłam się z Sieradza rok temu i mi się Łódź podoba :) Wynajmuje mieszkanie, ale rozglądam się za własnym mieszkaniem. Te Apartamenty Zdrowie to drogie mają mieszkania na stronie www nie ma cen?

Gość gość
na FB ceny maja 4500 za m2. Z budową też ruszyli pełną parą :)