Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Becikowe 2015

Polecane posty

Gość gość

Witajcie. Zostanę po raz 2 mamą w lutym, a chciałabym przed porodem załatwić papiery z urzędu skarbowego do becikowego. I mam takie pytanie : Musimy wziąć wniosek o wysokości dochodów za 2013 czy 2014 rok ? Chciałabym mieć wszystko gotowe, a nie pamiętam jak to było przy pierwszym dziecku. Może ktoś jest świeżo po składaniu wniosków lub na etapie pobierania wniosków to mi podpowie. Z góry dziękuję.

Gość gość
Jesli skladasz teraz to za 2014, jak tuz przed 1 urodzinami dziecka to nawet za 2015 - zalezy jak oplacalniej,

Gość gość
a mam jeszcze pytanie jaki nazywa się ten wniosek co z Urzędu SKarbowego trzeba wziąć ?

Gość gość
podnosze bo rowniez z checia sie dowiem skad i co trzeba zalatwic?

Gość gość
Z US należy wziąć zaświadczenie o wysokości osiągniętego dochodu w 2013 roku (obowiązuje do końca okresu zasilkowego) swoje i ojca dziecka.

Gość gość
2013 czy 2014 ?

Gość gość
2013!!! To jest rok bazowy dla obecnego okresu zasilkowego, który trwa do 31.10.2015r.

a jak to jest z lekarzem? mam potwierdzoną ciążę, przed 10 tygodniem.. ale musiałam zmienić lekarza..czy dalej się należy?

Gość gość
a miałaś założoną kartę ciąży u tego pierwszego lekarza ? U nas w szpitalu już dają zaświadczenie do becikowego bo masz w karcie datę pierwszej wizyty u mnie to 8 tydzień i normalnie mi wystawi położna to zaświadczenie. Jeżeli nie masz karty to proponuję zapytać Twojego lekarza prowadzącego ciążę czy wystawi Ci takie zaświadczenie.