Przeciwnik islamizacji Europy 0 Napisano Styczeń 1, 2015 Ayn Rand. http://youtu.be/bl41c6Y8xyc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Przeciwnik islamizacji Europy 0 Napisano Styczeń 1, 2015 Komentarz napisałem, ale z jakiegoś powodu uznaje za spam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 1, 2015 Zgadzam się z tym co powiedziała Ayn Rand w linku wyżej, tylko zastanawiam się, może ktoś mi odpowie? Gdyby dyktator( dyktatura pojmowana jako rządy jednostki) kierował się Dobrem i wprowadzał Dobro, ogólnie jest dyktatorem Dobra to gdzie w tym jest zły altruizm? Ayn Rand twierdzi, że każda dyktatura jest oparta na altruizmie i każdy altruizm jest zły. Czy wtedy taki dyktator nie byłby na podobieństwo Jezusa? *na raty, bo w całości jako SPAM uznane Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 1, 2015 :D Skasowałem "Chrystusa" i już nie spam. Dobre sobie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 1, 2015 Dobry dyktator nie byłby "na podobieństwo Jezusa" bo go personalnie nigdy nie poznał. Co ludziska sobie wymyślili PO, to już zupełnie inny absurd. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Przeciwnik islamizacji Europy 0 Napisano Styczeń 2, 2015 Na podobieństwo Jezusa, czyli czynić na wzór tego co czynił Jezus. A co czynił Jezus? W Biblii napisane. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Persefona_ 0 Napisano Styczeń 2, 2015 Jezus czynił dobro ale to dobro chwilowe bo to bóg uczyni ostateczne zło i zniszczy całą planetę i każdego po kolei z osobna i ja się przyłączam do boga. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Przeciwnik islamizacji Europy 0 Napisano Styczeń 2, 2015 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Persefona_ 0 Napisano Styczeń 2, 2015 Najpierw mogłabym wymordować islamistów, później katolików, a na końcu ateistów i resztę wyznań - wszystkich i wszystko. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Persefona_ 0 Napisano Styczeń 2, 2015 Planeta ziemia nie potrzebuje ludzi ani tym bardziej religijnych ludzi ani nawet zwierząt i ryb aby żyć swoim ekosystemem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Przeciwnik islamizacji Europy 0 Napisano Styczeń 2, 2015 Persefona ale Chrześcijaństwo jest inną niż wszystkie inne religie. Jest religią Dobra. Nie chciałabyś religii Dobra? Czy Dobro nie jest czymś naturalnym? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Persefona_ 0 Napisano Styczeń 2, 2015 Człowiek jest nędzny jakby nie istniał w ciele nigdy nie doświadczyłby czym jest dobro, a czym zło lecz odczuwanie tych obydwu zakończy się - na co więc komu dobro? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Przeciwnik islamizacji Europy 0 Napisano Styczeń 2, 2015 Dobro zwalczy zło. Dobro powoduje między innymi wolność. Naturalnym wyborem będzie opowiedzenie się po stronie Dobra. Persefona czy Ty wolisz zło? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 2, 2015 chrzescijanstwo nie jest religia dobra, spytaj sie co o tym mysla ofiary swietej inkwizycji badz ksiezy pedofili Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Przeciwnik islamizacji Europy 0 Napisano Styczeń 2, 2015 http://histmag.org/forum/index.php?topic=1790.0 trochę na temat inkwizycji Jeżeli żyje sobie człowiek pedofil i taki człowiek postanowi pójść "na księdza"bo pomyśli sobie że będzie miał lepszy dostęp do dzieci i przypadkowo udaje mu się zostać "księdzem" to jak to zrozumiesz? (Pewnie teraz na każdego Księdza będziesz patrzeć jak na pedofila?) To teraz pomyśl o tym co Dobre w Chrześcijaństwie, co zawdzięczasz Chrześcijaństwu (podziękuj i odwdzięcz się ) i może też wypisz? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Persefona_ 0 Napisano Styczeń 2, 2015 Nie, to zło jest jedyną przyszłością cały wszechświat dąży do samozniszczenia i destrukcji. Dobro które stworzył człowiek to tylko nic nie znaczący sprzeciw wobec potężnej mocy niszczenia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 2, 2015 "ofiary swietej inkwizycji " x rozwala mnie ten "argument" za każdym razem :D trzeba być tępakiem żeby chrześcijaństwo średniowieczne porównywać do dzisiejszego, które jest cholernie różne Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Przeciwnik islamizacji Europy 0 Napisano Styczeń 2, 2015 To że zło teraz wygrywa, to nie znaczy że wygra. Walka trwa. Ja po stronie Dobra. A Ty dołączysz, czy wolisz być k***wką szatana? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Persefona_ 0 Napisano Styczeń 2, 2015 Posłuchaj będziesz sobie walczył ze złem aż przyjdę i ci łeb rozjebię i się skończy twój żywot Don Kichota. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Przeciwnik islamizacji Europy 0 Napisano Styczeń 2, 2015 :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Przeciwnik islamizacji Europy 0 Napisano Styczeń 11, 2015 Dla odmiany o moralności altruizmu. Hmm...Altruizm Pana Jerzego Owsiaka...Dobrymi chęciami piekło wybrukowane. Pan Jerzy Owsiak pewnie chce dobrze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach