Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakie mieliscie dochody kiedy zdecydowaliscie she na dziecko

Polecane posty

Gość gość

Czesc wszystkim. Dziewczyny, Jakie mieliscie z mezem dochody kiddy zdecydowaliscie sie na dziecko I czy mieszkaliscie na swoim czy wynajmowanym a more z rodzicami

Gość gość
Sorry, mialo byc kiddy a nice kiddy, pisze z tabletu

Gość gość
Ok 3 tysiące. Mieszkamy z rodzicami ale mamy swoje piętro czyli wszystko oddzielne

Gość gość
Kuzwa, zaraz wyrzuce ten tablet

Gość gość
A ile dajecie na oplaty I czy teraz wiecej zarabiacie?

Gość gość
własne małe mieszkanko w spadku dostaliśmy. Zrobiliśmy 3 pkoje i jest ok. Opłaty malutakie wiec jest dobrze. Zarabiamy ja 1300zł a mąż 1800zł. Praca stała w obu przypadkach. . Po oplaceniu wszystkiego zostaje nam na zycie 2400zł, wszytskiego nie wydamy wiec jest ok, dziecko rok czasu:)

Gość gość
Dziecko ma 1,5 roku a Miesięcznie mamy ok 4 tys a opłaty to jakieś 400 zł. Właśnie staramy się o drugie. Biorąc pod uwagę ze dostaliśmy ciuszki do rozmiaru 80 to jakoś dużo na dziecko nie szło kasy. Do roku karmiłam piersią to tylko pieluchy no i jedzenie sama robie bo córka nie lubi sloiczków. Teraz kupujr Bebiko to 600 g starcza na 3 tygodnie a paczka pampersow z biedronki na 5-6 dni

Gość gość
Wynajmowalismy mieszkanie, mąz pracowal a ja własnie zaczełam nowa prace.. Stykneło.. Przy drugim mielismy juz swoje mieszkanie, maz pracowal za granica i ja pracowalam. Bylo 'na bogato ' :D Przy trzecim mielismy własny dom, mąz pracował , a ja pasozytowalam na nim "siedząc ' w domu :P Było jeszcze bardziej " na bogato " :D

Gość autorka watku
Maz zarabia 4300 na reke ale wynajmujemy mieszkanie, ja jestem bezrobotna w tej chwili, ale caly czas szukam pracy. Wczesniej zarabialam 2000 na reke. Mam prawie 30 lat, o dziecku zaczelam rozmowy jeszcze w zeszlym roku, ale maz powiedzial, ze jak kupimy mieszkanko (na kredyt rzecz jasna), to bedziemy sie starac. No I w tym czasie stracilam prace I kredytu Nam nie Dali, maz caly czas mowi ze nie damy rady, ze jeszcze nie czas na dzieci, jak to na wynajmowanym, a ja juz trace nadzieje ze kiedykolwiek bede miala dziecko

Gość autorka watku
A jeszcze dzis dowiedzialam sie, ze kolezanka kolejna mlodsza ode mnie zaszla w ciazy, to poldnia plakalam, a maz spal w tym czasie pozno poszliysmy SPAC wczoraj

Gość gość
Najgorsze co może być to gadanie ze jak coś tam się wydarzy to sobie dziecko zrobimy! W dniu "robienia" dziecka może być wam.super ale ciąża tez trochę trwa i wszystko może się wydarzyć wiec nie wiadomo jak będzie za 9 miesięcy i wtedy będziecie musieli sobie poradzić i tak samo jest przed tym super czasem. Nie ma co czekać jak juz będzie to.wtedy zrobicie wszystko żeby było.dobrze. No chyba ze facet leser...

Gość gość
maz ma 4300, ja 1500 i do tego z wynajmu mieszkania mamy 1700 opłaty: kredyt 700, opłaty 400 opłaty w domu 500 ( ale bywa roznie bo jak lato to za gaz mniej) dziecko w drodze i remontujemy po malutku dom

Gość gość
Zycie jest przewrotne ... my mimo mlodego wieku (ja 23 maz 27 wtedy) mielismy dobre dochody , ja 1800 stala praca, maz ok 4 tys. Mieszkalismy u rodzicow na dole domu. Zaszlam w ciaze, urodzilam syna, miesiac pozniej maz dostal wypowiedzenie... pracy szukal kilka miesiecy. Jak znalazl po pewnym czasie wyprowadzilismy sie na swoje, male mieszkanko ale na swoim. Tym razem ja stracilam prace. Maz jednak zarabial dobrze i zdecydowalismy sie szybko na drugie. Dajemy rade :)

Gość flakonikperfumik
Na początku mieszkaliśmy w mieszkaniu 65 m2, tam mieszkaliśmy tez po urodzeniu pierwszego dziecka, pomieszkalismy 3 lata po jego urodzeniu, czyli łącznie w tym mieszkaniu mieszkaliśmy nie całe 5 lat. Potem, jak syn miał 3 lata, przeprowadziliśmy się do mieszkania 100 m2 na kredyt. Trzy lata po przeprowadzce urodził się drugi syn, który obecnie ma 2 lata, starszy ma 8 lat. Mieszkamy w obecnym mieszkaniu 5 lat i parę miesięcy. Przed pierwszym dzieckiem zarabialismy razem 5500 zł na rękę, między pierwszym a drugim 7500 zł na rękę i tak też obecnie, no może 8000 zł.