Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie mogę zajść w ciąże

Polecane posty

Gość gość

od ponad roku staramy się z mężem o dziecko i nie ma żadnych efektów... nie wiem od czego zacząć poszukiwanie przyczyny. ginekolog zalecił mi testy genetyczne - co to i czemu służą?

Gość gość
bralas tabletki?

Gość gość
mnie takie testy w Ultragenie robili. świetni lekarze, bardzo dokładni i badania bardzo specjalistyczne pomogą ci ustalić co się dzieje

Gość gość
a myślałaś o naprotechnologii? nam to pomogło

Gość gość
Na czym dokładnie polega naprotechnologia?

Gość gość
Naprotechnologia (NaProTechnologia) − metoda, mająca monitorować i utrzymywać zdrowie układu rozrodczego kobiet, stworzona przez Thomasa W. Hilgersa w 1991 roku. Oparta jest głównie na naturalnych metodach planowania rodziny, które są dopuszczalne m.in. przez Kościół katolicki. Metoda stawia nacisk na naukę umiejętności rozpoznawania własnej płodności przez małżonków starających się o potomstwo. Jest adresowana do pacjentów, których niepłodność jest uleczalna i daje się korygować medycznie, czyli do ok. 40% niepłodnych par (nie będą to więc kobiety z niewydolnością jajników, niedrożnością jajowodów czy mężczyźni) W takiej metodzie wydaje mi się że pomocny może być komputer cyklu np cyclotest

Gość gość
mam ten komputer i rzeczywiście pomaga w dokładnym poznaniu swojego cyklu

Gość gość
Juz ci tlumacze :) jezeli macie taka sama grupe krwi i tego typu podobienstwa genetyczne nie bd mogli miec dziecka bo sie ' gryza ' :) a testy na plodnosc robilas ?