Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość magnolia213456

spowiedz święta największa trauma

Polecane posty

Gość magnolia213456

Witajcie ;) dziś przekonałam się co znaczy trafić na wścibskiego księdza u spowiedzi. Nie rozumiem skąd ta dociekliwość o moje życie, przez tą spowiedz mam kolejny grzech okłamałam księdza ponieważ byłam wprost zażenowana jego zachowaniem i nie powiedziałam mu prawdy w pewnych kwestiach, miałam wrażenie że zaraz mnie tam pobije !!! Do spowiedzi idzie się po to aby mówić o złych rzeczach a nie o dobrych, więc nie wiem z kąt jego złość... Jest mi przykro że musiałam kłamać ale jest mi też przykro że księża mają takie podejście, potem się dziwią że coraz mniej ludzi chodzi do kościoła. A czy wy mieliście podobne, lub bardziej straszne !!! historie ? pozdrawiam :)

Gość zaniepokojonatymfaktem
no ja dlatego nie mowię wszystkich grzechow bo sie boje..moze kiedys sie z tego wszystkiego wyspowiadam...teraz nie mam zamiaru o niektorych kwestiach mowic

Gość magnolia21765
no ale idąc do spowiedzi nie powiniśmy się bać. mówimy o swoich grzechach i to normalne że nie będą to słodkie słowa, bo chyba tego księża oczekują

Gość gość
Niestety nie wszyscy księża są z powołania :-/ nie zrażaj się, tylko do tego więcej nie chodź ;-) mnie jak byłam dość mała ksiądz wyrzucił z konfesjonału :-P powiedział, że do spowiedzi się tak często nie chodzi ( byłam 2 tyg wcześniej).. a ja poprostu przeżywałam to, że z mamą sie pokluciłam i jak to dziecko uważałam, że to straszny grzech i do piekła pujdę;-) z perspektywy uważam, że to też było nie wpożądku zachowanie księdza, bo zamiast mi normalnie wytłumaczyć to mnie skrzyczał

Gość gość
mnie idiota kiedyś rozgrzeszenia nie dał za to ,że do kościoła w niedzielę parę razy nie poszłam , ciekawe co by powiedział gwałcicielowi czy mordercy gdyby taki sie u niego wyspowiadał

Gość magnolia213456
no to nie jest do końca normalne ;P pewne rzecz które według mnie nie są grzechem ( związane z seksem itp. ) według księży są grzechem, ciekawe czy są sami tacy święci. A po za tym nie muszą być w tych sprawach tacy dociekliwi, to nie słuchowisko...