Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Język węgierski warto

Polecane posty

Gość gość

Hej, od niedawna fascynuję się kulturą i historią Węgier i chciałabym się zacząć uczyć tamtejszego języka (tak, tak, Budapeszt kusi ;) ). Czy ktoś z Was miał z nim do czynienia? Czy jest mile widziany wśród pracodawców?

Gość gość
Skoro się fascynujesz to zacznij uczyć się sam dla siebie. A czy ważny dla pracodawców? Nie wiem, ale chyba węgierski nie ejst tak oczywisty jak niemiecki czy francuski, nie zna go tak wiele osób więc to raczej na plus

Gość gość
Tak, fascynuje mnie i chciałabym się go nauczyć. Uczę się jeszcze jednego niszowego języka, jakim jest czeski, ponadto oczywiście niemiecki i angielski, więc chyba taki pakiecik językowy się sprawdzi, co nie? ;)

Gość gość
Pewnie, że się sprawdzi. Pakiet full wypas nawet. Uczysz się tych wszystkich języków sama czy chodzisz na jakieś kursy?

Gość gość
Jeśli chodzi o czeski, chodzę na zajęcia do rodowitego Czecha z Pragi, a co do niemieckiego i angielskiego, tak naprawdę odświeżam wiadomości ze szkoły średniej, które wzbogacam dodatkowo literaturą, muzyką, filmami itp. Najgorzej idzie mi niemiecki, ale u nas w Katowicach znajomość tego języka jest wręcz wskazana. Najbardziej lubię czeski, no i oczywiście węgierski, a to dlatego, że uwielbiam Europę Środkową.