Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

do mam bliźniaków pytanie

Polecane posty

Gość gość

dziewczyny, czy Wasze pecherzyki ciazowe byly od poczatku jednakowej wielkosci? bo w jednym juz nawet pulsuje serce, a drugi pęcherzyk jest mniejszy i ciezko dostrzec w nim fasolkę. martwię się czy będzie rozwijać się prawidłowo :(

Gość gość
U mnie w 6 tyg na usg w obu biły serduszka

Gość gość
A u mnie były różnej wielkości. Jedno zapłodniło się trochę wcześniej a drugie później i przez całą ciążę była różnica w rozwoju. Teraz dziewczynki mają 3 lata,są zdrowe i ta co była mniejsza duuuużo nadrobiła. Nie martw się na zapas. Będzie dobrze!

Gość gość
dziękuję za słowa otuchy!:*

Gość gość
Ktoś jeszcze?:)

Gość gość
Różnica na tym etapie nic nie znaczy. Na dobrą sprawę jest to różnica kilku dni, więc ta mama która pisze, że druga córka coś tam nadrobiła..... matko! Co miała niby nadrabiać???? Jeśli wszystko pójdzie dobrze i drugi zarodek też się rozwinie (czego życzę), to w późniejszych m-cach ciąży jakiekolwiek różnice zanikną, a nawet jeśli nie, to po urodzeniu (btw różnica w wadze nie= różnicy w rozwoju). W każdym razie życzę Ci bezproblemowej ciąży i fajnych bliźniaczków:) Mama 2-letnich diabełków:)

Gość gość
Mamo diabełków ;) czy podczas pierwszego usg, które wykazalo ciążę mnogą miałaś równe pęcherzyki i były one z zarodkami?

Gość gość
Ja jestem w ciazy z blizniakami-22tydzien i w 7tyg byly 2 rowne pecherzyki i 2serduszka .doktor mowila ze czesto jeden zanika i zeby nie mowic nikomu narazie o blizniakach bo roznie mozebyc...ale na szczescie oba sa z nami:-)powodzenia i zdrowia zycze

Gość gość
no to mnie zmartwiłaś :/ czytam oczywiście w internecie, same straszne rzeczy, o "zanikającym liźniaku" itp. Jeszcze mam nadzieję... ale pęcherzyk jest też b. nisko, także wolę się miło zaskoczyć niż rozczarować.