Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy powinno mi być głupio?

Polecane posty

Gość gość

hej Jak uwazacie czy powinno mi być głupio? Studiuje sobie i dostaje na wszystko hajs od rodziców. Podczas gdy moi znajomi odkładają każdy grosz ja mam to o co poproszę (drogie książki, fartuchy itp.). Mam wynajęte mieszkanie żeby mieć spokój do nauki. Na początku studiów dostałam auto i nie musze płacić za benzynę nawet bo mam ja na taką kasrtę z firmy. Rodzice płaca też za telefon. Uprawiam tez dość drogi sport, a teraz dodatkowo przygotowuje się do ME i mam 3 x w tygodniu treningi, które koztują ponad 100 zł. Zapytałam się czy pomóc coś w firmie skoro mam wolne, ale powiedzieli żebym sobie odpoczeła w święta, bo słabo wyglądam... Z pieniędzy zarobionych w wakacje wydałam 1/10. Dzisiaj liczyłam ile kosztuje moje msc utrzymanie i zrobiło mi się głupio...Co powinnam zrobić?

Gość gość
Wiesz ja nie pracuję. Mam wille w Piasecznie, bo rodzice mi płacą na nią i wszystkie rachunki. Robię tam codziennie imprezy i zawsze jest ostra demolka :) ale rodzice płacą mi za szkody. Mam też dwa auta- mercedesa i toyotę. Nie podobają mi się, ale ferrari ostatnio skasowałam jeżdząc po pijaku ( tato mi zapłacił kaucje dlatego dalej cieszę się wolnością) i tak sobie myślę, że chciałabym mieć jeszcze motor do tego i 2 psy z hodowli, rasowe tak minimum za 13 tys zł. Nie wiem czy wypada mi zapytać, ale zapytam i tak dostane :) Aha i nudzą mi się ciuchy, bo jak jeden raz założę to od razu mi się nudzi i palę w grillu je na ogrodzie :)

Gość gość
Wiesz ja nie pracuję. Mam wille w Piasecznie, bo rodzice mi płacą na nią i wszystkie rachunki. Robię tam codziennie imprezy i zawsze jest ostra demolka :) ale rodzice płacą mi za szkody. Mam też dwa auta- mercedesa i toyotę. Nie podobają mi się, ale ferrari ostatnio skasowałam jeżdząc po pijaku ( tato mi zapłacił kaucje dlatego dalej cieszę się wolnością) i tak sobie myślę, że chciałabym mieć jeszcze motor do tego i 2 psy z hodowli, rasowe tak minimum za 13 tys zł. Nie wiem czy wypada mi zapytać, ale zapytam i tak dostane :) Aha i nudzą mi się ciuchy, bo jak jeden raz założę to od razu mi się nudzi i palę w grillu je na ogrodzie :)

Znajdź dorywczą prace jeśli to cie boli. Osobiscie cieszyłbym sie na twoim miejscu bo ja na studia musze sam zarobić :(

Gość gość
Jak Ci nie jest głupio to dlaczego ma Ci być głupio, ważne jest tylko, żeby sobie uświadomić że im dłużej żyjesz całkowicie na utrzymaniu rodziców tym dłużej jesteś niemotą życiową, bo jakby nie daj bóg się coś stało albo jakbyś po prostu kiedyś zechciała np zamieszkać z ogarniętym facetem i sama się z nim utrzymywać to nagle się okaże że kompletnie nie umiesz sobie poradzić, bo dotąd byłaś pod kloszem rodziców i nawet nie wiedziałaś na co ile kasy idzie. Dlatego czasem warto się usamodzielnić dla własnego dobra, dla satysfakcji, mnie by nie tyle było głupio, co bym zazdrościła rówieśnikom, że np. studia zawdzięczają tylko swojej ciężkiej pracy - bo chociaż lekko nie mają, to za to osiągnęli więcej, ukształtowali charakter, zahartowali się, więcej po prostu wiedzą o życiu a tym samym w przyszłości, kiedyś tam, prawdopodobnie będą sobie dobrze radzić z przyziemnymi sprawami podczas gdy Ty będziesz się dopiero wszystkiego uczyć. Wtedy dopiero będzie Ci głupio :P

Gość gość
Nie powinno byc Ci glupio. Nie oszukujesz, nie kradniesz, nie robisz nic zlego. A rodzice -najzwyczajniej w swiecie - kochaja Cie i chca Ci "ulatwic start". :)

Gość gość
Podpisuję się pod wpisem goscia z 0.44. Mądre, wnikliwe uwagi.

Gość gość
gość 0;44 nie zgadzam się z tobą .Uważam że obowiązkiem rodziców jest utrzymanie dzieci do momentu aż ukończą proces edukacji zgodny z ich możliwościami .Mam dwoje dzieci ,oboje studiują ciężkie kierunki ,i nie widzę możliwości czasowych żeby sami mieli się utrzymywać .I dotąd dokąd będą chcieli się kształcić z radością będę ich finansować .To moim zadaniem jest ,utrzymanie dzieci do momentu aż osiągną wykształcenie .

Gość gość
up

Gość gość
Straszne bajery tu wypisujecie.Fantazji to wam nie brak:D Pomarzyć dobra sprawa!