Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak bez bólu zmienić mleko na Nutramigen ?

Polecane posty

Gość gość

Witam serdecznie, Niestety mojemu niemowlakowi wyszła szorstka wysypka po 6 tyg. Stosowania nan pro 1 ha, pediatra zalecił zmianę mleka na Nutramigen ... Jak to zrobić bez bólu ? Stopniowo czy odstawić poprostu Nan pro ha z dnia na dzien ? Tak niby sugerowała pediatra ... Ale boje sie reakcj na taka duża zmianę ??? Macie jakies doświadczenia ?

Gość gość
A ile ma twoje dziecko? Ja zmieniałam ze zwyklego bebilonu na pepti. Syn miał 7 miesiecy. Przeszlam z jednego na drugie. Nie stopniowo. Z tym że mój syn wymiotował po zwyklym bebilonie, nie miał wysypki. Problemem moze być zaakceptowanie nowego smaku mleka. Te wszystkie preparaty mlekozastepcze sa paskudne.

Gość gość
6 tygodni, apetyt jej dopisuje, nie ma problemów brzuszkowych ... Główny problem to chrostki na szyji, buzi i troszkę na nogach ! Póki co to ja nie swędzą ... No ale sa ! Zastanawiam sie czy zmienić tak odrazu ... Czy mieszać ? Wczoraj miała pierwsze szczepienie ( rotarixem i infantixem hexą ) wiec chce odczekać do jutra z tą zmiana mleka ... Żeby ewentualne skutki uboczne się nie nałożyły na siebie ...

Gość gość
Skąd wiesz, że ją nie swędzi wysypka? Powiedziała ci? Dlaczego nie karmisz piersią? Było zagrożone twoje życie, leżałaś w śpiączce po porodzie, masz HIV? Jeżeli mleko, które podajesz w tej chwili jest dla twojego dziecka trucizną, to ja bym odstawiła od razu. Mogłaś w takiej sytuacji odwlec szczepienie. Teraz cokolwiek by się nie działo, nie będziesz wiedziała, czy to wina starego mleka, nowego, czy szczepionek.

Gość gość
Ja podawałam stopniowo,z tym że karmie piersią. Nutramingen ma okropny smak i zapach więc może Ci go od razu nie zaakceptować:)

Gość gość
co to jest 'chrostki' ?

Gość gość
stopniowo - mieszaj dwa mleka ze sobą, w ciągu kilku dni przejdzie zupełnie na Nutramigen

Gość gość
My przestawilysmy od razu, bo nan nie chciala pic wcale. Na poczatku mocna dosladzalismy glukoza (za zaleceniem lekarza). I stopniowo zmniejszalismy ilosc, po kilku tyg pila juz czysty nutramigen.

Gość gość
Czyli mieszć oba ... Jedna miarkę nuramigenu trzy nan pro, za dwa dni dwie miarki nura i dwie nan .. Itd. .? Mam nadzieja ze bedzie ok, do alergologa dopiero w czwartek sie zapisałem ... Szczepionki odbyły sie żadnych niespodzianek :-) pozdro dla Pani z 7.01 :-) żal mi Cię !

mnie najpierw zmienił na bebiko pepti w ostatecznosci na nutramigen,jest paskudne syn nie chciał w ogóle pic,jest słony,mieszałam mu najpierw z pepti ale nic to nie dało,wiec zostałam przy pepti i wysypka sama przeszła w koncu