Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile trwa u was jedno karmienie kilkutyg dziecka

Polecane posty

Gość gość

Jak w temacie

Gość gość
U mnie długo trwało, ale okazało się ze to nie jest normalne, dziecko powinno się najeść po 10-15 minutach

Gość gość
Zależy od dziecka ale chodzi o kp? Mój mały je nawet 20- 30 min mi to nie przeszkadzalo

Gość gość
U nas do 40 min.

Gość gość
A mój byl taki, że jadł 5-10 minut, za to 3 godziny nie wytrzymał bez jedzenia tylko częściej ....

Gość gość
A to mi przypomnialas Kiedys forever sie wydawalo Dzis patrze jak moj trzylatek nabija kotleta na widelec a potem zagryza arbuzem I mysle-dzieki bogom!

Gość gość
Mój wisiał dzień i noc i to jest źle. To znaczy, że nie je tylko sobie mymla i śpi. Lekarz mówi, że karmienie powinno trwać max 20 minut.

Gość gość
Corka jafla dlugo,nawet 1,5 h i to jest normalne u takich malenstw bo one potrzebuja nie tylko jesc ale tez bliskosci matki. Potem ten czas sie skracal i teraz gdy ma juz ponad rok je ok 5 min. Patrzac na jedzenie dziecka nie ma co patrzec na zegarek. Tzw. "Memlanie" jest dobre, bo nie pozwala na powstawania zastojow, daje info ze trzeba produkowac wiecej mleka i potem dzieki temu nie ma kryzysu laktacyjnego i przestawiania na mm "bo skonczylo sie mleko"

Gość gość
Dziewczyny, jak nie macie wiedzy to nie gadajcie bzdur. Lekarz w przychodni jest najgorszym doradcą w sprawie KP ;-/ Autorko, każde niemowle najada się w innym tempie. Są takie co jedzą szybko i konkretnie a są takie co "wiszą" godzinami. Jedno i drugie jest w normie. Ja np się stresowałam i pamiętam jak odmierzałam stoperem na kom. ile moje dziecko je bo nie umiała dobić 10 min. A położna mówiła że minimum kwadrans powinien być. Po prostu najadała się szybciej ale za to prędzej chciała powtórkę, ot taka sytuacja. A że wiszenie jest złe bo to "tylko mamlanie" to też bzdura. Po pierwsze jak ktoś słusznie napisał to dla dziecka bliskość i to jest bardzo ważne. A po drugie po dłuższym czasie z piersi leci pokarm bogatszy w tłuszcz (tzw mleko drugiej fazy). I wisząc godzinę i ciamkając powolutku niemowle wysysa sobie ten tłuściejszy pokarm ;)

Gość gość
U mnie syn jadl 3-5 min i najadal się jadl ogólnie co 2h

Gość gość
u mnie to trwało 5 - 10 min, jadła co 3h

Gość Jedynaczka4
Moje dziecko karmie około 25 minut.Malutka przy tym musi sobie pomruczeć, chwile odsapnąć i znów je.Nie karmię co 3 godziny, ale częściej.Moje dziecko samo sobie reguluje godziny.

Gość firz
Minimum 30 min a zwykle ok. godziny. Pierwsze miesiace najdluzsza przerwe miedzy karmieniami robila sobie w nocy, tak ok. 5 godzin a w dzien jadla co max 1,5h. Nie liczylam, nie odmawialam. Lezalam i karmilam, czytajac ksiazki. Piekny okres, minelo bezpowrotnie.