Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciąża,kontrola,ZUS

Polecane posty

Gość gość

Jestem w ciąży i obecnie przebywam na zwolnieniu. Chciałam zapytać czy ZUS może mnie skontrolować skoro jestem zameldowana ponad 200 km od swojego miejsca pracy?

Gość gość
tak

Gość gość
Kur... w is k a ktore jak tylko zaciaza, to ida na zwolnienie niech ci przywala jak najwieksza kare, zycze ci tego!

Gość gość
biore kare ty wez swoje zyczeia i w*********j na karaiby tym co masz pod reka chociazby to byla butelka po winie :classic_cool:

Gość gość
A ty gościu rozpędź się jak najmocniej, i p*****lnij tym łbem o jakiś mur, życzę Ci tego.

Gość gość
Kur w i s k a panienki od siedmiu bolesc***aznokietek sie zlamie? ojej.. tragedia! co wy sobie wyobrazacie, krowy jedne? ciaza to nie choroba! co za paskudztwo w tej polsce ksiezniczki, ktore wyzej sraja niz d**e maja zeby jeszcze dobrymi matkami byly, pfff! wiekszosc to patologia a te, ktore ida na zwolnienie ot tak jest jeszcze wieksza patologia kobiety, ktore maja za grosz rozumu i szacunku do samej siebie, nigdy nie pojda na zwolnienie lekarskie to trzeba miec tupet

Gość gość
hej, na zwolnieniu lekarskim powinnaś podać adres pod którym będziesz przebywać, tak aby ZUS mógł w każdym momencie Cię skontrolować. Dziwię się, że lekarz Cię o tym nie poinformował.

Gość gość
ciekawe wlasnie jade karetka z jakas doopa z zusu :classic_cool:

Gość gość
A jeżeli nie powiadomiłam Zus-u o tym, że przebywam pod innym adresem niż zameldowania to co?

Gość gość
to jajco! rozumu nie masz? zadzwon do nich a sie dowiesz chyba ze i tego nie potrafisz bo jedyne na co cie stac to siedzenie na zwolnieniu telefon do reki i dzwon do zuzu pokrako

Gość gość
Cofną wypłatę zasiłku i karzą zwrócić to co sie wyludzilo

Gość gość
O Matko i Corko, kolejna ktora poszla sobie na zwolnienie. Ciaza wg Polek, to choroba! Tadan! :D

Gość gość
Po pierwsze to musiałam iść na zwolnienie, bo nie jest za ciekawie. Po drugie przez 10 lat pracowałam ciężko i odprowadzałam składki, a więc nie rozumiem Waszych objekcji.

Gość gość
Skoro l4 jest zasadne to nie rozumiem czego sie boisz. Jak najszybciej powiadom ZUS ze przebywasz w innym miejscu niż jesteś zameldowana i jak chce kontroli to niech tam Cię szukaja

Gość gość
Objekcji :O Obiekcji jak juz cos I co z tego, ze przez 10 lat pracowalas? Mamy Cie po rekach calowac? Czy to dla Ciebie uzasadnienie, by pojsc na zwolnienie.. bo pracowalam? co za ... :O