Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dead Immortal

Czy psychopata może mieć doła?

Polecane posty

Gość Dead Immortal

Ostatnio się zastanawiam czy psychopata i zarazem sadysta, który jest skrajnie egoistyczny, nie ma żadnej wrażliwości, nie wie czym jest współczucie, sprawnie manipuluje otoczeniem, nałogowo kłamie, w przeszłości i obecnie znęcał się nad ludźmi i zwierzętami, który ciągle potrzebuje jakiejś rozrywki, silnych odczuć, doznań kosztem innych, to czy taka osoba może mieć tzw. doła spowodowanego przez skrajnie zaborczego rodzica? Wiadomo, że pewnie ktoś by rzekł, że skoro jest psychopatą, to czemu go po prostu nie zabije, lecz w tym wypadku pozostawienie takiej osoby przy życiu przynosiłoby dużo większe korzyści, a czy dla psychopaty nie chodzi właśnie o to, by móc wykorzystywać innych do granic możliwości? Tak więc chcę się dowiedzieć, czy ta aspołeczna jednostka może być określana tym mianem, jeżeli ma doła oraz jest przytłoczona przez fanatycznego i zaborczego rodzica, czy jednak w tym wypadku jest ona kimś innym, a nie zwyczajnym psychopatą?

Gość gość
zakiełkowały pozytywne uczucia ... nie znaczy to jednak,że przestał być bestią:(

Gość gość
moze miec doła, psychopaci sa bardzo wrazliwi na swoim punkcie w koncu ten egoizm . czesto maja tez zabuzone pojecie dobra i zła i np mysla jaki ja biedny jestem ze ten czy tamten zrobil mi taka straszna krzywde np sprzeciwiajac sie psychopacie lub mowiac cos co mu sie nie spodobalo.. troche nieskladnie pisze bo niewiem jak to co mam na mysli ujac w słowa.

Gość gość
powinien odebrać sobie zycie,ale psychopaci są tchórzami.