Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bolubiee390

Bogate mamy.... co myslicie o...

Polecane posty

Gość Bolubiee390

5 lat temu wprowadziła się prawie obok mnie pewna rodzina. Chodząc na spacery z dziecmi obserwowałam jak im idzie budowa domu. Byłam zaskoczona po co im taki duży. Pozniej się okazalo się że to jakiś biznesmen się buduje. Rok po budowie zaczęłam kolegowac się z jego żona i przyznam że świetna z niej osoba. Mila, pomagala mi nawet przy synku. Później ona urodzila. I co mnie ździwilo to to że córeczkę nazwała dość starym i oryginalnym imieniem Stanislawa. Mówią do niej Stasia. Jest sliczna 3 letnia dziewczynka. Parę miesiecy temu urodzila druga córeczkę Blanke. Urocza mała. I co mnie ździwilo to to że bogacze to też są milymi ludzi i nie wymyślają dziwnych imion. Znam też jedną panią, nie biedną ale i nie bogata która nazwała corke Mia. Mówiła mi że to dlatego ze chcą się kiedyś przeprowadzić za granicę. A czy wy znacie bogate ale i fajne mamusie?

Gość gość
a czym jest bogactwo?

Gość gość
ale temat z d**y :O A wzmianka o imionach w ogóle nie wiadomo do czego:O co to bogaci mają mieć tylko beznadziejny gust?? Choć moim zdaniem imiona typu Stasia, Frania czy Wiesia o guście kiepsko świadczą. Stanisław czy Franciszek ok. Ale ich damskie odpowiedniki są koszmarne.

stasia :D F**K to musi byc prowo jakies :D hahahah nie no nie moge :D a BLanka to dla mnie imie pokroju nicoli , ostatnio jest boom na to imie , a mamuski mysla , ze sa oryginalne, tak samo jak mamuski Lenek. Zaproponuj jej zeby syna nazwala Blankiet do pary :D ja niestety jestem z nizszych sfer i corka ma semickie imie

Gość oburzonamamacórek
Jestem mamą dwóch dziewczynek. Jedna ma 34 miesiące, a druga 9 lat i 2 miesiące. Młodsza ma na imię Blanka, a starsza Tatiana. Nie uważam, żebym miała zły gust, a już na pewno nie jest to imię rzędu Nikoli ! Blanka to piękne, stare imię i nic tego nie zmieni ! A moje miasto ma 30 000 mieszkańców i są tutaj tylko 4 Blanki, nie mówiąc już o Tatianach, które u nas w mieście są dwie razem z moją. Także u mnie nie ma boom na to imię, a ze jest ono piękne i stare, a ty mówisz, że to imię rzędu Nikoli, to ty masz dziwny gust, zapewne typu Kasia, Agnieszka i Julka... Ale ja o gustach nie dyskutuję, więc zostawiam bez komentarza. Ale jak można tak o ludziach mówić, że bogaci i bez gustu?! Bez gustu to są ci co dają Kuba i Kacper, ale jak kto woli...

Gość Blanka imię
brzmi trywialnie i na szczęście w 2014 zdecydowanie spadło w rankingach

Gość Bolubiee390
Po pierwsze to nie prowo. Po drugie myślę że bogaci mają bardzo dobry gust i to nie tylko w kwesti imion. Po trzecie są Franki to czemu i nie Franie. Nie ma w tym nic dziwnego. Damskie odpowiedniki są ok. Po czwarte Stasia jak i Blanka są z tych wyższych stref. Mamusie chcą być takie super i wymyślają jakieś Nikolki Lenki a nie zdają sobie sprawy z polskich imion. Ale nie dyskutuje o tym, bo kazdy uważa inaczej. Niestety...

Gość gość
uwazasz autorko, ze Blanka to imie dla wyzszych sfer? znam parę przecietniakow ze sredniego miasta, co nazwali tak dziecko, teraz mowia Blanula, pytam wiec czemu nie Anula czyli Ania po prostu

autorko bronisz polskich imion ok ale blanka to nie jest polskie imie. mama blanki napisala, ze nie jest oklepane,ok ja znam dwie male julki , niby malo a jednak jest popularne w pl

Gość Bolubiee390
Uwazam że to imię może nazwac kazdy. Może nie chcą Ani bo jest za popularne. Ale to moje zdanie. Nie wtrącam się w to ponieważ pytanie brzmiało czy znacie bogate i fajne mamusie? I tyle, nie dyskutuje o tym

Gość gość
Ja znam b bogatych z wyższych sfer i córkę nazwali Ania. Po prostu Ania. Druga znam dziewczynę której ojciec ma jedna z najlepszych firm w pewnym okręgu Polski i syna który ma pol roku nazwała Henryk.

Gość gość
blanka k***a nie lepiej plamka albo bramka

Gość gość
Nie jestem bogata, ale zbudowaliśmy dom 420 metrów, kupiliśmy 4 działki, i za to wszystko 12 tyś kredytu miesięcznie. Na życie na 3 osoby zostaje nam około 3 tyś zł.... :-) Mam jeszcze plany jak zarabiać więcej, ale też i kupić jeszcze z jedno mieszkanie, na pewno małe.

Gość gość
Badania udowodniły, że nadawanie "egzotycznych" imion jest typowe dla nizin i średniaków, aspiracyjne imię ma być światełkiem w tunelu, ponosić status. I niestety stało sie tak, że słysząc imię Brajanek od razu przyklejamy łatkę ;) same wiecie jaką :)

Gość gość
20.49 i bardzo dobrze, dziewczyna obroni się osobowością jeżeli będzie ją miała, dziwne albo rzadko spotykane imiona nadają zakompleksieni ludzie, którzy uważają że jakaś rzecz musi przyciągać uwagę w ich dziecku. Jeśli dziecko będzie miało fajne usposobienie i coś ciekawego do powiedzenia to obroni się samo i będzie odnosić sukcesy, ja bym nie chciała być zapamiętana przez kogoś przez dziwne imię

Gość gość
A mnie ZDZIWIŁO to, że nie masz w domu słownika ortograficznego