Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wiola zielonooka

Co na powstrzymanie apetytu w ciazy?

Polecane posty

Gość Wiola zielonooka

Macie jakieś sprawdzone sposoby oprócz picia dużej ilości wody miner? Jestem w ciazy 4 mies i mogłabym jeść non stop od rana do wieczora, przyznam ze normalnie tak nie mam. Nie chce potem zmagać sie z 10 kg lub 15kg nadwagi :( i nie piszcie ze szybko zrzuce , bo 10 kg nadwagi to nie sama woda w organizmie, juz raz rodziłam i jaka poszłam do szpitala taka wyszłam minus 5 kg ( czyli dziecko) . A jak karmiłam piersią wcale nie chudlam przecież to spala tylko 200-300 kcal czyli tyle co nic. Dlatego wierze ze macie jakieś sposoby ktore odkrylyscie na powstrzymanie apetytu. Dziekuje.

Gość gość
jedz niskokaloryczne produkty

Gość gość
Nie ma zadnego sposobu. A co jesz? Na co masz ochote? Moze witamin Ci brakuje?

Gość gość
ja nie mam niestety, jestem w 35tc i mam 9kg na plusie :/ a jem jak przed ciaza czyli normalnie, slodycze tez ale bardzo rzadko

Gość gość
Co to jest 9 kg na plusie w 8 mies. Pewnie nic po Tobie nie widać. Ja z 1 dzieckiem w Twoim okresie miałam 15 jak nie więcej na koncie. To jest cos!

Gość gość
Wygląda jakby pisały niedożywione laski wiecznie na diecie - coż, organizm domaga się tego co jemu i dziecku potrzebne do życia, ale walczcie z tym na zdrowie, bo figura najważniejsza:)

Gość Wiola zielonooka
Odezwała sie zwolenniczka jedzenia za dwóch albo za trzech dla dobra dziecka. Wiecie co mi powiedziała koleżanka jak jej powiedziałam ze jem racjonalnie karmiąc piersią ? Ze sie chyba "nie odchudzam w moim stanie?". No tak tylko ze ja wróciłam do figury sprzed ciazy a ona ma cały czas 15 kg na plusie a minęło dobre pare lat.i weź tu sie nie ograniczają..

Gość gość
Ja miałam dokładnie tak samo - ciągle musiałam coś przeżuwać... Jadałam owoce, warzywa, bakalie, jogurty i przez całą ciążę przytyłam 9 kg, miesiąc po porodzie wróciłam do swojej wagi. Więc jeśli musisz to jedz tylko wybieraj zdrowe produkty.

Gość gość
Nie trzeba jeść za dwóch, czy trzech, ale twój organizm ewidentnie ma braki, a czemu kolezanka nie wróciła do dawnej wagi może byc zupełnie inną sprawą.

Gość Wiola zielonooka
Mi niskokaloryczne nie smakują :( mam ochotę na najgorsze slodycze fast foody i znowu slodycze. Ja sie pytam jak z tym walczyć to mi nie doradzacie.

Gość gość
kochana dorazamy, zeby jesc dla dwojga :) jedz duzo warzyw, owocow mniej bo zawieraja cukry, jogurty, maslanki, sucharki, chlebek np.vasa i nie przytyjesz za duzo, a to ze sie tyje to normalne i jedne mao a inne wiecej, na to nie ma reguly, zalezy od Twojej wagi sprzed ciazy i wzrostu, trybu zycia i wielu czynnikow

Gość gość
a jak walczyc z zachciankami? jesc je ale nie codziennie, nie w duzych ilosciach, troszke oszukiwac organizm trzeba :) ja tam jak mam zachcianke na cos to sobie albo jem to co chce albo zajmuje sie czyms innym i szybko zapominam

Gość Wiola zielonooka
Przed ciąża wazylam 57 kg ( 170 cm wzrostu) jakie inne czynniki?

Gość gość
Jedz zdrowo i pij bardzo dużo wody. Niestety ciężko jest pohamować łaknienie... www.MartynaG.pl - blog o ciąży, porodzie i macierzyństwie. Wyprawka/rabaty/recenzje. Zapraszam