Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ksiądz chodzący po kolendzie zażyczył sobie od każdej rodziny po 800zł!

Polecane posty

Gość gość
Jak gdzie o tym powiedzieć? W kurii! A jeśli to nic nie da, pozostanie walnąć z grubej rury i z tą informacją pójść do mediów. Miejscowa gazeta wystarczy.

Gość gość
Skargi do kurii i całkowity bojkot proboszcza . Nie brać w tej parafii ślubów nie chrzcić a nawet na mszę nie dawać . Rura mu szybciutko zmięknie a jak go jeszcze biskup op******i to zaraz będzie milutki.

Gość gość
tez mysle ze do kurii napisac zbiorowego anonima to najsensowniejsze wyjscie... podpisac ewentualnie, parafianie parafii takiej a takiej

Gość gość
...o ile biskup nie jest jego kolegą ;) Bojkot to sprawa na kilka lat, ale czasem faktycznie nie ma innej rady. Gorzej z potrzebami na terenie cmentarza parafialnego. Można bez zgody miejscowego proboszcza?

Gość gość
Zgoda musi być ale ksiądz może być z poza parafii.

Gość gość
jak sie nie da na parafialnym, to trzeba na komunalnym, tylko pewnie starsi ludzie sie nie zgodza...

Gość gość
..o ile biskup nie jest jego kolegą oczko.gif To jest jeszcze biuro prymasa :P

Gość gość
a ile rodzin ma parafia? Ciekawe ile chce uzbierać. 800 tu, 800 tam..

Gość gość
Zadzwon do Kurii, możecie tez napisać pismo. Księdza bym nie wpuścila i na pewno żadnych sakramentów tam nie przyjmowala. U nas tez byl jeden taki ksiądz co myślał, ze sutanna świat zwojuje i wolal niebotyczne kwoty bo inaczej pogrzebu nie będzie, kilka telefonów do kurii zalatwilo sprawe

Gość gość
Tylko ciekawe czy nie lepiej od razu to nagłośnić bo podejrzewam że kuria nic z tym nie zrobi... Ogólnie powoli rujnuje mi moją wiare... Do kościoła dawno przestałem chodzić od czasu do czasu na święto jakieś... Modlę się we własnym zakresie ale nie wierzę w księży a w szczególności w ich "czystość" i tłumaczenie mi o rodzinie a przede wszystkim opłaty tzw. co łaska ale nie mniej niż... Nie ukrywam że podczas nawet naszego ślubu mieliśmy mlodego księdza z który super poprowadził sam ślub a każdy był bardzo zachwycony... Potem my byliśmy na ślubie u znajomych to każdy mało co nie zasnął godzina trzydzieści gadania o wszystkim i o niczym... Ksiądz u rodziców to naprawdę jakaś masakra... Jak zaczynał w parafii byt to był całkiem inny a teraz wielki biznesmen żerujący na nie swoich pieniądzach... Sto rodzin niech mu zapłaci to 800zł yo ma 80 tys zł... Jakby powiedział dajcie po 100zł na remont to podejrzewam że większość by dała ale po 8 stów?

Gość gość
To nawet nie zadzwoniles do kurii i juz "podejrzewasz", ze nic nie zrobią... Przeciez nie pogryzą Cie przez telefon a często potrafią ustawić takich biznesksiezy

Gość gość
opowiastki o piekle to bujda na resorach. to dla czego sa ludzie dzieci starzy i młodzi na wszystkich kontynentach którzy widzieli piekło

Gość gość
Wystarczy powiedziec ksiedzu ze dajecie co łaska.Na wiecej Was nie stac i koniec.Tak powinni postapic tez i inni skoro ksiądz folwarkuje.

Gość gość
U mnie jest po 150zl..a chrzty i pogrzeby tez drogie.. z kolei pamietam jak moj brat sie zenil(mieszka w kompletnym innym miejscu) to ksiadz nie chcial od nich pieniedzy brac za udzielenie slubu, musieli prawie ze sila dac mu te pieniadze ;) a za chrzest to tez wzial symboliczna kwote ;)

Gość gość
powinni sie postawic, ale i do kurii zadzwonic, co do wiary w ksiezy, nie wierz w ksiezy, tylko w Jezusa i Boga... ksiadz to tylko czlowiek, slaby i grzeszny, pozdrawiam

W takie ploty nie wierzę! Co za idiota zakłada te idiotyczne posty? Piszesz głąbie głupoty co ślina na język przyniesie.Odważny bo anonimowy? Chętnie bym odszukała twoje IP iz nakopała koło d**y debilu!

Gość gość
Kasia44 jak nie wierzysz to uwierz bo to jest najszersza prawda a nie żadne ploty... Tym bardziej wiem to nie tylko od moich rodziców ale i od sąsiadów... Nic nie jest wyssane z palca... Nie chcesz to nie wierz twoja sprawa... Jeżeli nie było by problemu to co co bym zakładał temat?

Gość gość
I nie "głąbie" bo to właśnie świadczy o Twojej kompetentności... Nie wiesz, nie chcesz to nie pisz. A nie łgasz na mnie i wyzywasz od najgorszych a przede wszystkim grozisz...

Gość gość
Kasiu, to odszukaj, za kolege sie nie wypowiadam, napisalam swoje sytuacje nieprzyjemne i sa w 100% prawdziwe... a ty albo jestes naiwna, albo jest antyklerykalem szukajacym zaczepki i prowokacji, zeby chrzecijan wyznania rzymskokatolickiego poprowokowac.... jestesmy ponad twoje nieudolne zaczepki, kimkolwiek jestes, pozdriawiam, milej niedzieli ;)

Gość gość
Niestety, tacy księza się zdarzają coraz czesciej , czują się ważni bo społeczenstwo im na to pozwala...A kuria? tam jest zaprzujażniony biskup i na pewno klechy nie skrzywdzi...

Trudno mi w to uwierzyć.Do kościoła raczej rzadko chodzę.Całymi dniami pracuję,a gdy zbliżają się święta z przyjemnością spotykam się z rodziną, a nie z księdzem. Jeżeli Cibie obraziłam, PRZEPRASZAM! W głowie się nie mieści żeby księżulek zmuszał wiernych do zapłacenia 800 zł. Sprawa godna do napisania do kurii,oraz do telewizji żeby nagłośnili ta sprawę.Co oni sobie wyobrażają, ci księża?! W ten sposób mnóstwo ludzi odchodzi od kościoła. Pozdrawiam.

Gość gość
chyba go poje****