Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

soczewki kontaktowe

Polecane posty

Gość gość

Jak to z nimi jest. Wygodne czy nie ? Trudno sie zakłada ? Mam 15 lat i chce nosic

Gość gość
trzeba się przyzwyczaić , nie czujesz ich. na początku zakładanie zajmuje chwilę , późnej 5 sek :)

Gość gość
Trzeba się przyzwyczaić to trwa około miesiąca, nauka zakładania i zdejmowania. Wygoda przy miesięcznych noc, dzień tylko trzeba dbać o higienę dłoni i oczu. Nie zmienił bym na okulary.

Gość gość
Moja siostra ma od ponad roku, tez ma 15 lat, do tej pory nie umie sama zakładać, niby woli soczewki, bo w okularach wygląda brzydko, ale cały czas narzeka, że ja oko boli, ropieje, czasem budzi sie ze spuchnietym, bardzo często lzawi..

Gość gość
Higiena, higiena i zakraplanie dobrymi kroplami w czasie noszenia. Oko też musi odpocząć więc dobrze jest zdejmować na noc w przypadku długo terminowych.

Gość gość
Noszę soczewki już 9 albo 10 lat i byłam mniej więcej w Twoim wieku jak zaczęłam. Jak się przyzwyczaisz to jest to duże ułatwienie i wygoda :)

Gość gość
A oczy nie łzawią , pieką itp. ?

Gość gość
Jak są dobrze dobrane i dba się o higiene to nic nie łzawi. Ja np. nosze dwutygodniowe ale tylko w dzień, czasem jednodniowe (np. na wakacjach). Ale jak raz kupiłam innej firmy, to wylądowały w koszu bo były za sztywne dla mnie i mnie uwierały. Ale po 10 latach soczewek nie wyobrażam sobie zmienić teraz na okulary. I nigdy nie miałam zapalenia spojówek! ;)

Gość gość
Dokładnie tak,do soczewek kontaktowych trzeba się przyzwyczaić i początkowy dyskomfort jest czymś naturalnym,potem mija. ja swoje soczewki zamawiałam na MrOptic.pl

Gość gość
Moim zdaniem to też zależy od rodzaju soczewek. Ja akurat noszę soczewki Biofinity od www.optycorp.waw.pl i one są naprawdę bardzo wygodne, miękkie, elastyczne, w pełni już się do nich przyzwyczaiłam, ale mają tam też inne wysokiej jakości soczewki. Jak pójdziesz właśnie do tego optyka to oni na pewno bardzo dobrze Ci doradzą, które będą dla Ciebie najodpowiedniejsze i powiedzą jak je nosić… itd. Pracuje tam uprzejma i kompetentna obsługa, śmiało możesz ich wypytać o wszystko.