Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

podarujmy krew dla Kubusia! Proszę pomóżmy!!!

Polecane posty

Gość gość
Wiem, że nic nie kosztuje. Ja niestety mam chorą tarczycę i nie mogę oddawać krwi ani szpiku, odrzucono mnie po badaniach. Jezeli jednak możecie po pomóżcie, to w sumie tak mało a tak wiele może pomóc.

Gość gość
Pomóżmy!

Gość gość
??????????

Gość gość
Jutro biegnę do szpitala oddać krew. Pomozmy maleństwu. Niech się cieszy życiem jak najdłużej:-)

Gość anetka01
Obejrzałam profil na Facebooku. Kubuś to dzielny chłopiec i trzeba mu pomóc w walce z chorobą. Udostępniłam profil Kubusia na swoim profilu. Zróbcie to samo wtedy więcej osób będzie mogło pomóc:-)

Gość gość
Pomagamy, nie możemy być obojętni! To nas nic nie kosztuje

Gość gość
!!!!

Gość gość
krew można oddać obojętnie jaką, bo on dostanie taką jaka będzie potrzebna, a właściwie to tylko płytki krwi. nie martwcie się krwi mu nie zabraknie, nie chcę więcej o tym pisać, bo już to przeszliśmy. na szczęście obyło się bez przeszczepu.

Gość anetka01
Co trzeba powiedzieć przy oddawaniu krwi dla Kubusia żeby trafiła do niego?? Imię i nazwisko wystarczy?

Gość gość
Na jego stronie FB jest napisane co trzeba napisać. Jakub szewczyk i szpital w którym się znajduje. Grupa krwi jest nie wazna

Gość gość
Do gościa z 17:11 Twoje dziecko tez było chore? Mogłabys cos bo tym napisac. Jak to zniosło, jaka wyglądała chemioterapia, w jaki inny sposób mogę pomoc rodzicom i kubusiowi?

Gość anetka01
Ok. Dziękuję za informacje:-)

Gość anetka01
Ok. Dziękuję za informacje:-)

Gość gość
17,11, mój syn jest już dorosłym człowiekiem ma 32 lata. podczas badania wyszło, że ma bardzo mało płytek i na dodatek spadają. lekarka która go badała skierowała go do szpitala na hematologię. płytki spadły do 20 tysięcy. miał już nacieki . dostał sepsę. wyszedł z tego. miał 4 chemie. miał białaczkę limfoblastyczną. dostał bardzo dobrą chemię, tłumaczyli że to jakaś najnowsza metoda. w międzczasie dostał odmy od wkucia centralnego i zarazili go gronkowcem złocistym. najgorzej znosił 1 chemię. wymiotował po niej i miał dożywianie poza jelitowe. nikt z rodzeństwa, ani z rodziców nie mógł być dawcą szpiku. jeżdził do Gliwic po pierwszej chemii i tam na konsultacji powiedziano, że nie musi mieć przeszczepu. w szpitalu leżał 6 miesięcy z przerwami 2 tygodniowymi na urlop w domu. bądzcie dobrej myśli. pomodlę się za Kubusia, mi dawał uspokojenie odmawianie koronki, bo od myślenia można zwariować

Gość gość
Kubuś tez ma białaczkę limfoblastyczna, juz zaawansowana ale ponoć łagodna. Dziękuje za modlitwę. Cos strasznego żeby tak male dziecko tyle przezylo

Gość gość
on z tego wyjdzie, teraz są bardzo dobre metody. nie wiadomo z czego to się bierze. mój syn szczupły, wysportowany, nie pali, nie pije. Byliśmy w Częstochowie się pomodlić, mam znajomego księdza, który jest w Watykanie i jak go spotkałam u nas prosiłam żeby się pomodlił o zdrowie mojego syna. Daliśmy na msze, może ci co nie wierzą nie mają takiej potrzeby,ale mój syn bardzo prosił, żeby się za niego modlić. to jest bardzo cięzki czas dla rodziców, obojętnie ile ich dziecko ma lat. mój syn był 1o miesięcy po ślubie jak zachorował. Zona bardzo go wspierała, bo można się załamać. Nie wiem jak można pomóc rodzicom, no nie wszyscy chcą o tym mówić. u nas cała rodzina dalsza i bliższa oraz znajomi zarejstrowali się jako potencjalni dawcy szpiku. syn bardzo się z tego cieszył.

Gość gość
on z tego wyjdzie, teraz są bardzo dobre metody. nie wiadomo z czego to się bierze. mój syn szczupły, wysportowany, nie pali, nie pije. Byliśmy w Częstochowie się pomodlić, mam znajomego księdza, który jest w Watykanie i jak go spotkałam u nas prosiłam żeby się pomodlił o zdrowie mojego syna. Daliśmy na msze, może ci co nie wierzą nie mają takiej potrzeby,ale mój syn bardzo prosił, żeby się za niego modlić. to jest bardzo cięzki czas dla rodziców, obojętnie ile ich dziecko ma lat. mój syn był 1o miesięcy po ślubie jak zachorował. Zona bardzo go wspierała, bo można się załamać. Nie wiem jak można pomóc rodzicom, no nie wszyscy chcą o tym mówić. u nas cała rodzina dalsza i bliższa oraz znajomi zarejstrowali się jako potencjalni dawcy szpiku. syn bardzo się z tego cieszył.

Gość gość
Up

Gość gość
Pomóżcie

Gość gość
Możecie wejść na forum "krewniacy" i jest tam oddzielny temat z prośbami o oddawanie krwi.

Gość gość
Up

Gość gość
Kubus ma jednak ostrą bialaczke! Prosimy o pomoc

Gość gość
byłam na stronie Kubusia. jestem mamą tego chłopaka co pisałam Bardzo współczuję rodzicom. Muszą być dobrej myśli.

Gość gość
Proszę oddajcie krew dla Kubusia