Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Czarna_20

różnica 20 lat

Polecane posty

Witam, moja siostra spotyka się z ojcem swojej koleżanki z klasy, ona ma niedługo 16lat a on 35, zwierza mi się od samego poczatku a niedawno zaczęli uprawiać seks, ja jestem 20latka i znając tego mężczyznę mogę powiedzieć ze traktuje moja siostrę poważnie. Niestety, problem jest w tym, ze jeszcze jest żonaty, ale zona mieszka głównie u matki lecz mieszkanie jest na obojga (myślę ze rozwód to kwestia czasu), ona wie o niej, wie także jego córka i syn (mniej więcej w wieku mojej siostry). Z ta zona ma tez 2-letnie dziecko, z którym utrudnia mu kontakt. Nasza matka trzy razy przyłapała moja siostrę jak wsiadala do niego do samochodu i oczywiście jest przeciwko nim... Chciałabym się dowiedzieć, co by mogło się wydarzyć gdyby moja siostra zaszła z tym mężczyzna w ciążę? Czy mogliby wychowywać dziecko? Zamieszkać razem gdy skończy 16lat? Czy nasza matka mogłaby im zaszkodzić, zglosic cos do sadu??? Proszę o odpowiedz

Gość gość
do szkoły gówniarę pogonić. a ty jako siostra powinnaś jej przemówić do głowy. postraszyć gnoja, ze pójdzie siedzieć jeśli ona ma 15 lat.

Gość gość
Żaden poważny facet nie spotyka się z 15 latką.Jej niedługo zauroczenie minie byle by nie było za późno i nie zaszła w ciąże ze starym prykiem

Gość gość
Nie sadze ze 35-letni facet traktuje 15-latke serio.

Gość gość
Odpowiadając na Twoje pytanie: dziewczyna za zgodą sądu mogłaby wyjść za mąż za swojego Romea. W razie ciąży urodziłaby jako niepełnoletnia, więc do czasu osiągnięcia przez nią pełnoletności nie mogłaby sprawować prawnej opieki, ale mógłby to robić ojciec dziecka. Wasza matka mogłaby im zaszkodzić wykazując, że nie są dojrzali i wydolni wychowawczo tzn. np. zaniedbują dziecko - ale oczywiście nie ma na to szans bo to dwóch dojrzale kochających się ludzi a metryka nic nie znaczy ;).

Odpowiedź do trzech pierwszych komentarzy: Po pierwsze nie jest to odpowiedz na moje pytania, po drugie jest to ustatkowany mężczyzna, nie sadze by to nie było na poważnie bo trwa juz 2 lata. Bardzo dziękuje za odpowiedz na te pytania, a co z zamieszkaniem? Bez zgody matki ewentualnie sadu pewnie nic z tego? Gdyby byla w ciąży a on by jeszcze się nie rozwiódł tez nie ma co liczyć na wspólne mieszkanie? Sad najpewniej bierze pod uwagę dochód finansowy, facet jest sam, jest budowlancem, wiec niezbyt wielkie ma zarobki, dwójka dzieci w domu i zona z małym u tesciowej... Ale daje rade, gorzej jakby każdy się od nich odwrócił a znając matkę i nasza rodzinę by tak było i nie mieliby żadnej pomocy finansowej (jedynie niewielka pomoc od panstwa?) ... Jest szansa ze udałoby im się razem zamieszkać?

Gość gość
Sad nie zgodziłby się na slub, jesli rodzice dziewczyny nie wyrażaliby takiej zgody, bardzo to mało prawdopodobne. Ponadto prawie na pewno prawnym opiekunem dziecka zostałaby Twoja matka a ojciec dziecka miałby te prawa ograniczone

Niestety, mamy tylko matkę... Ale co do praw do dziecka - czemu ojciec miałby ograniczenie? Przecież nie zmuszał jej do stosunku, był dobrowolny

Gość gość
Nie będzie miała praw do dziecka bo jest nieletnia.dziecko będzie potrzebowało tzw opiekuna prawnego np ciebie.moglby nim być tez ojciec dziecka ale z uwagi na jego sytuacje (żonaty) nie będzie to możliwe Inna sprawa ze ty jako starsza siostra powinnaś zrobić wszystko by siostrę uchronić przed tą znajomoscia Nigdy nie uwierzę ze 35 letni facet może mieć tzw uczciwe zamiary wobec 16 latki!on jest żonaty wiec gdzie tu uczciwość? Zabawi due i wróci pokornie do żony Co za przyszłość dla twojej siostry? Macierzyństwo w tym wieku ? Wybacz ale dla mnie to patologia

Gość gość
Matka wasza będzie opiekunem prawnym dziecka i siostra nie będzie miała żadnych praw do dziecka aż do pełnoletności. Po uk 18 lat musi złożyć sprawę do sądu l przyznanie jej opieki nad dzieckiem. I niestety to sąd zadecyduje czy siostra jest ba tyle dojrzala i odpowiedzialną by być matką. Lepiej nie być nastoletnia matka i to nie tylko z tego powodu

Gość gość
Nie zmuszał jej do stosunkui? To chyba żart. Współżycie z osobą poniżej 15 lat jest karalne! Mam nadzieje ze mocno zainteresowaloby to prokuratora i 35 letni cwaniak poszedł by do pudła

Gość gość
To trwa 2 lata ? A twoja siostra BEDZIE MIEC 16 lat ? Ty widzisz co piszesz ? Przeciez fagas twojej siostry moze isc do wiezienia za pedofilie !! I dobrze by mu to zrobiło ! Ma 2 letnie dziecko i zwiazek z twoja siostra trwa juz 2 lata ? I on jest odpowiedzialnym, ustatkowanym mężczyzną ?:D Jestes jeszcze głupza niz twoja siostra. Skąd wy sie zerwałyscie ? Skonczy sie to tak, ze siostrunia zostanie z dzieckiem, wasza matka bedzie miec wiecej obowiazków i jeszcze jedno dziecko do chowania, a fagas znajdzie sobie inna małolate:D Juz widze jak rwie sie do slubu i nowego bejbi, gdy jeszcze ma zone i bejbisia w domu :D Fagas twojej siostry jest psychiczny: uprawiac sex z dzieckiem , które mogloby byc jego.. Powinien beknąć !

Gość gość
Patologia do sześcianu. Non comment

Mimo ze ja tez uważam ze to dziwne, to życzę im szczęścia... To nie jest pedofil bo na poczatku tylko pisali, przez jakies pol roku, potem się spotkali kilka razy, a teraz juz się normalnie spotykają codziennie lub prawie codziennie i dopiero jakiś TYDZIEN TEMU zaczęli uprawiać seks... Skończyła 15 lat w czerwcu 2014 wiec to nie pedofilia... Tak, do seksu jej nie namawiał, było to spontaniczne, z obu stron, mówiła ze był delikatny i ciągle pytał czy wszystko w porządku... No, nie będę tu pisac tego co mi siosta mówiła ze szczegółami jakimiś ale po prostu był na tyle odpowiedzialny by nie 'strzelić do bramki' ... Do mariusz30afdffs - moja siostra jest bardziej odpowiedzialna od nie jednej dziewczyny w tym wieku, wiele razy zadzwia ludzi swoimi dojrzałymi na swój wiek wypowiedziami... Jest wyjątkowo inteligentna i bardzo czuła, była juz w związku rok z chłopakiem z klasy ale nic z tego nie wyszło bo chlopak był za malo dojrzały... Ona traktuje go poważnie, on planuje się rozwieść, a wielokrotnie pytał ja czy jak się rozwiedzie zostanie jej zona, oczywiście to nie były oświadczyny... Nie zapomina przy tym o najmłodszym synu, gdy trzeba nie spotyka się z nią w danym dniu lub spotykają się na krócej byle się zobaczyć i jedzie do syna, widac ze go kocha... Czego nie można powiedzieć o żonie, to jak się o niej wypowiada i w ogóle... Opowiadał mi kiedyś ze juz rok przed poznaniem mojej siostry nie układało mu się z zona i miał konto na portalu randkowym, jednak nigdy nie spotkał żadnej kobiety z tych portali... Jest o moja siostrę zazdrosny, ludzie nadają i będą badać ze to patologia, ale myślę ze jak zobaczą ze są 5, 10 lat zrozumieją ze to nie byle zabawa z żadnej ze stron... To jest zupełnie inna historia niż te wszystkie co koleś zabawiał się malolatami albo małolata była ze starszym dla korzyści... Tu nie ma korzyści, wiem ze gdy facetowi brakuje do czegos w danym miesiącu siostra jak ma kasę to mu pomaga, a on oddaje jej w terminie gdy dostanie pensje, a gdy jej brakuje do jakiegoś ciuchy rowniez może go poprosić o pomoc finansowa... Zobaczymy co z tego będzie, jeśli przetrwa to do jej 18-stki przypuszczam ze to będzie udany związek dwóch zakochanych w sobie osób, a wiek nie ma tu znaczenia...

Dodam ze usunął konto z portalu randkowego niedlugo po tym jak zaczął się spotykać z moja siostra, a ona zna jego hasło do facebooka, konta bankowego, zna jego pin a to wszystko jest także na odwrot i nic... W sensie nie zdarzylo się nic podejrzanego :)