Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

anulka 82

Pecherzyk ciazowy...kiedy widac zarodek???

Polecane posty

Witajcie jestem tu nowa ale mam pytanie: lekarz stwierdzil u mnie wczesna ciaze ok 5tyg.Na usg byl widoczny pecherzyk ciazowy ale nie bylo widac zarodka.Czy bylo jescze za wczesnie? Bardzo pragne tego dziecka.Staramy sie z mezem juz rok czasu.Mamy jednego synka,ktory bardzo chce rodzenstwa.Prosze napiszcie mi czy u ktorejs z was w 5tyg nie bylo widac zrodka a potem sie pojawil.Napiszcie czy to jest normalne.

Gość gość
A co powiedział Ci lekarz kiedy jemu zadawałaś to pytanie?

Gość gość
tak może tak być. u mnie w piątym tygodniu też był tylko pęcherzyk. teraz jestem w 20 tyg. ciąży :) Powodzenia

Lekarz powiedzial ze tak moze sie zdazyc ale wole uslyszec opinie od dziewczyn ktore tak mialy.Mam wizyte na 15stycz. i umieram ze strachu ze cos moze byc nie tak

Gość gość
Mój lekarz nie robi szybciej usg niż w 7 tyg, mówi że wtedy serduszko już ładnie bije a wcześniej może być jeszcze nic nie widać i matka niepotrzebnie się stresuje

to prawda stres jest niesamowity a jeszcze sie naczytalam o pustych jajach plodowych masakra jakas normalnie

to prawda stres jest niesamowity a jeszcze sie naczytalam o pustych jajach plodowych masakra jakas normalnie

Gość gość
u mnie też nie było widać, a jaki wymiar ma pęcherzyk?

U mnie było widać w siodmym tygodniu bijące serduszko. Wiec masz jeszcze czas, nie martw się, stanie się to co ma się stac

Gość gość
ja poszłam do gina na wizytę w 6t4d i był zarodek z akcją serca. U ciebie najpewniej się tez pojawi. Ale powiem ci że przy pierwszej ciąży wg om byłam w 8tc a na usg wyszło że zarodek jest 6tc4d. Gdybym poszła od razu po teście to bardzo bym się przestraszyła. Myśl pozytywnie i czekaj do usg. :)

Gość gość
no to za wcześnie mój pęcherzyk miał ok 11mm i nic nie było, a teraz śpi w drugim pokoju to nic spokojnie, zobaczysz swoje małe już wkrótce

Gość gość
Ja byłam pierwszy raz bylam na usg okolo 6 tygodnia (wyliczonego z terminu OM), zarodka nie było widać. Potem zaczęłam lekko plamić, lekarz wciąż nie znalazł zarodka (a byl to 7 tydzień z miesiączki), stwierdził, że to prawdopodobnie puste jajo płodowe i poronienie. Dopiero kuedy po ponad 2 tygodniach poszłam na kontrolę, okazało się,ze wszystko jest ok, a z powodu moich pokręconych i dlugich cyklow ciąża okazała się być ponad 2 tygodnie młodsza i dlatego nie było jej widać. Także głowa do góry, masz jeszcze cza:-)

Dzieki dziewczynki troche mnie podnioslyscie na duchu.Bede myslec pozytywnie.Musi byc dobrze,a jesli nie to natura wie co robi.Tak bardzo chce zeby bylo dobrze

Gość gość
U mnie w 6tc nie było nawet pęcherzyka. Mam syna.

Gość gość
Ja jestem w z @ w 5 tyg i 2dni poszlam prywatnie do lekarza i stwierdzil ciaze .pecherzyk 2,5mm powiedzial ze wszystko ok ale to jest bardzo wczesnie ' to bylo 08.04.2015 nastepnie cos wspomnial o 4 tyg z kawalkiem nie zrozumialam w ktorym moge byc tygodniu od zaplodnienia. Okres mialam 01.03.2015. Moze cos mi napiszecie na tentemat. Dziiekii

Gość gość
no ja ostatnią miesiączkę miałam 7 marca to ci powiem :-) skoro ja jestem w 6 tygodniu teraz licząc od dnia miesiączki to ty jesteś w 5 tygodniu, a jak poszłaś do gina to byłaś w czwartym zapewne, kiedy byłaś ? Ja mam dopiero wizytę u lekarza w 7 tygodniu, nie ma sensu wczesniej, nie mam żadnych plamień

Gość gość
bylam 8.04

Gość gość
Anulka ja tydzien temu bylam u gina i stwierdzil 5 tydzien, na zdjeciu mam napisane CRL 2,18 mm, cialko zoltkowe jest, mam isc a 2 tyg, ale zarodek o ile jest ma jeszcze niewidoczna dobrze strukture

Gość gośćjudta
Badz spokojna i przestań czytać różnych rzeczy w necie, wiara czyni cuda. U mnie w 7 nie bylo nawet ciałka widac, sam pęcherzyk, a wczesniej w 6 tc dostałam krwawienia, miałam krwiaka 3 razy większego od pęcherzyka, leżenie w szpitalu przez tydzien. Serduszko pojawilo sie w 8 tc. Na prawdę najważniejsze żebyś sue nakrecala TYLKO pozytywnie i nie czytała o przypadkach z neta z pustymi jajami itp

Gość nutkaaaaaaaaaaaaaa
hej dziewczyny :) Ja też się stresuje ostatnia @ miałam 11.03 i teraz jestem w 5 tyg i 6 dn. Wizytę mam już umówioną za 1,5 tyg ale chyba zwariuje do tego czasu :( to moje drugie dzieciątko i staraliśmy się o nie rok i tak strasznie sie boje o nie. Naczytałąm się o ciążach pozamacicznych ehh