Gość gość Napisano Styczeń 4, 2015 Za dwa miesiące przeprowadzam się z dwójką dzieci do mojego partnera, który jest Niemcem i tam pracuje i mieszka. Jestem po rozwodzie, dzieci są ze mną,a ich ojciec złożył pisemną zgodę u notariusza, że zgadza się na ich wyprowadzkę. Razem z moim partnerem wynajęliśmy mieszkanie (w umowie najmu jest zarówno moje jak i jego nazwisko). Mam naszykowane akty urodzenia na druku wielojęzycznym, przetłumaczoną tą zgodę u tłumacza przysięgłego oraz kopie kart szczepień dzieci i teraz nie wiem-czy potrzebuję jeszcze jakichś dokumentów oprócz naszych dowodów osobistych? Czy należy nam się Kindergeld, jeśli mój partner i moje dzieci mieszkają w tym samym gospodarstwie i one są na jego utrzymaniu? Oczywiście zaraz po przyjeździe mam zamiar zgłosić się do ichniego Urzędu Pracy,aby podjąć pracę, znam niemiecki i angielski,więc liczę, że nie będzie problemu, ale od strony formalnej-czy ktoś zorientowany mógłby napisać mi, czy czegoś jeszcze z tych papierków potrzebuję? będę wdzięczna :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach