Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile kosztuje wybudowanie domu piętrowego około 150 m2?????

Polecane posty

Gość gość

Kłociłam się z kolegą że dom o powierzchni mieszkalnej ze stryche, piwnicą itp to koszt minimum 300 tyś zł a on mowi że max 150 tyś. Również powiedział że wybudowanie małego domku letniskowego to max 15 tyś zł :). On jest na budownictwie wiec powinien wiedziec ale szczerze wątpie w takie cud ceny.

Gość gość
Zaczęło sie od tego że siedząc w 5 osob przy piwie ja stwierdziłam ze nikt z nas do 30 (teraz mamy 20pare lat) nie wybuduje sobie domu jesli mu nie pomoga rodzice albo nie weźmie kredytu. :)

Gość gość
Piętrowe 150 m2? Około 300-350 tys. zł. Oczywiście jeszcze działka to około 60-100 tys. zł :).

Gość gość
No ja dokładnie tak samo to widzę. 300 tyś jak nic a gość który jest na budownictwie twierdzi ze 150 tys :). Ja nie wiem kto go tam uczy

Gość gość
Zalezy jaki material. Czy isc najtanszym kosztem .czy rozsadkiem. Czy luksusem .i czy ziemia juz sie ma np. Od rodzicow Bo tak najtanszym kosztem majac juz ziemie z doprowadzona oczywiscie woda ,pradem. Moze nie 150 ale 180 tys I masz chatke :)

Gość gość
działka(ileś tam) i same mapki i pozwolenia na dzień dobry to z ok 20 tys stan surowy nie jest drogi,potem zaczynają się schody... dach,okna,instalacje i cała wykończeniówka,bez 300 tyś to nawet nie ma sensu zaczynać

Gość gość
Jak masz ziemie to stan surowy a i owszem. Wykonczenie pochlonie reszte.

Gość gość
gosciu chyba na głowe padł 350-400 tys to minimum plus działka

Gość gość
Czyli praktycznie Sam material

Gość gość
podnosze

Gość gość
z kartonu i owszem.

Gość gość
No bo gosc się napalił ze on po studiach sobie dom wybuduje. To sie ładnie zdziwi :)

Gość gość
150 tys? Moze jeszcze z wykończeniem, działką i meblami? 150tys to może na stan surowy (sam materiał, jesli sam sobie postawi, bo z robocizną to na pewno nie :P )

Gość gość
Budowalam dom trzy lata temu i do stanu surowego koszt 150 tys z geodeta, kierownik budowy i inne. Na materialach nie oszczedzalam. W tych pieniadzach mialam okna z jezierskiego i tynki.

Gość gość
280tys zł za 140m2 pow. użytkowej. 5 pokoi, dwie lazienki, pom. gospodarcze, salon, kuchnia, wiatrołap, plus garaż w bryle domu. Pow. użytkowa nie jest równa pow podłóg bo jest liczona od jakiejś tam wysokości na poddaszu. Cena jaką powiedziałem to cena na gotowo bez działki ale za to z meblami. Użyte materiały były niezłej jakości.

Gość gość
A na dowód ze stan surowy 150 tys mam zeszyt w którym mam wyszczegolniona każdą zlotowke wydaną na dom. Nie ma możliwości ze zapomnialam bo wszystko mam na pismie

Gość gość
Czyli tak w 300 tyśiącach można cały domek wybudować.

Gość gość
No możliwe ze jemu chodziło o stan surowy. Z tym ze przeciez w 4 pustych scianach to on nie zamieszka :)

Gość gość
Tak mozna i to z dobrych materiałów. We wnatrz za metr plytek placilam ok 100 zl panele z metra ok 40-50zl.

Gość gość
W temacie pisze ze budowlaniec mowi o koszcie budowy. Czyli on ma racje bo budowa to postawienie scian wylewki okna dach. Nic nie pisze ze z wykonczeniem

Gość gość
A jakiej konstrukcji miałby być ten dom? Jeśli szkieletowej to trochę można zaoszczędzić, tu masz cennik jednej z firm, może trochę Ci rozjaśni :) http://ligar.pl/cennik Pozdrawiam!

Gość fornka3
Nas bardziej interesują koszty zakupu domu niż jego budowy. Budowa domu wymaga czasu i cierpliwości- nam tego brakuje. Dlatego też zdecydowaliśmy się na zakup gotowego domu od developera. W Łazach pod Magdalenką budują ciekawe osiedle, sami zobaczcie: http://www.emeralddevelopment.pl/inwestycje/w-realizacji/osiedle-na-skraju-lasu Jak tylko dostaniemy decyzję o kredycie, udamy się do przedstawiciela.

Gość prawictwo pospolite 137
150 m2 to nie jest mały dom .. Wybudowanie o takiej wielkosci to koszt około 350 tys zł I biore tutaj pod uwagę fakt , ze będzie to raczej dość prosta konstrukcja bez fajerwerków .. Z fajerwerkami może byc to nawet 500 tys zł